Nieuws Bedrijfsoverdracht

Britse Investeerders moeten iconisch broodtrommelmerk Mepal internationaal laten groeien

Het vermaarde broodtrommeltjesmerk Mepal is overgenomen door 3i Group. Doel van de Britse investeerder is het merk in Nederland, België en Duitsland verder te laten groeien, nieuwe markten te ontwikkelen in Europa en e-commerce uit te bouwen.

Van onze redactie 18 november 2021

Mepal overgenomen door 3i

3i heeft Mepal, producent van onder andere broodtrommels en drinkflessen, overgenomen. Foto: Shutterstock

3i neemt een meerderheidsbelang in de Nederlandse onderneming, die in 1950 is opgericht en sinds 1963 is gevestigd in Lochem. Het resterende (onbekende) deel blijft in handen van directeur Rutger de Korte en het overige management. Bij het bedrijf werken zo’n 130 mensen die volgens het FD een omzet realiseren tussen de 60 en 70 miljoen euro.

Lees ook: Bewust of onbewust, iedereen kent Mepal (70 jaar!)

Ook Action, Basic-Fit en Hans Anders in handen van Britse investeerder

3i is geen onbekende in Nederland. De groep bezit een meerderheid in Action, heeft aandelen in Basic-Fit (5,7 procent) en Hans Anders en nam een maand geleden Dutch Bakery over van collega investeringsmaatschappij Egeria.

Pieter de Jong van 3i over zijn jongste aanwinst: ,,We zien substantiële internationale groeikansen door bestaande online mogelijkheden verder uit te bouwen en de sterke positie in retailkanalen in Nederland, Duitsland en België breder te benutten”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws