Nieuws Bedrijfsoverdracht

Erotiekbedrijven Christine le Duc en Kondomeriet overgenomen door moederbedrijf EasyToys

EQOM Group, de eigenaar van EasyToys, neemt erotiekwinkelketen Christine le Duc over. De vijf Nederlandse winkels van Christine le Duc en de webshop behouden hun merknaam. Daarnaast heeft EQOM ook de Noorse verkoper van seksspeeltjes Kondomeriet overgenomen.

Van onze redactie 1 september 2021

Christine le duc winkel

Foto: Christine Le Duc.

Door de dubbele overname stijgt de totale omzet van EQOM Group van 100 miljoen euro in 2020 naar een verwachte 160 miljoen euro dit jaar. In totaal heeft het bedrijf nu meer dan driehonderd werknemers. EDC Retail, het moederbedrijf van EasyToys, was al sinds januari onderdeel van EQOM.

'In 2025 Europees marktleider zijn'

,,We willen in 2025 niet alleen Europees marktleider zijn, maar ook zijn uitgegroeid tot een wereldspeler met een totale omzet van een half miljard euro", aldus Eric Idema, voorzitter van EQOM Group en tevens topman van EDC Retail.

Lees ook: Christine le Duc-ceo na beste jaar ooit: 'Vrouwen hebben 40 procent meer lingerie gekocht'

EDC Retail uit Veendam kreeg nationale bekendheid vanwege een rel over het shirtsponsorschap van voetbalclub FC Emmen. Voetbalbond KNVB wilde dat in eerste instantie niet toestaan, omdat ook kinderen het shirt met EasyToys erop zouden dragen. Daarop stelde het erotiekbedrijf voor op de kindershirts de naam van dierentuin Wildlands te zetten. Uiteindelijk stond de KNVB de sponsoruiting toch toe.

Audrey van Ham: van jonge studente tot ceo van een succesvol bedrijf in erotiekproducten

Christine le Duc-topvrouw Audrey van Ham was onlangs in de keuken bij Cor Hospes te gast in de storytelling-serie Broodje Verhaal (foto onder). Ze vertelt daarin onder meer hoe zij van jonge studente tot ceo van een succesvol bedrijf in erotiekproducten werd, 'een markt die best wel lastig is'. Want hoe haal je de producten voor meer gezelligheid in de slaapkamer uit het lacherige sfeertje? En hoe ga je om met de belevingswereld van de consument? Fysiek en online en van 18 tot 85 jaar oud? En waarom juist Le Duc in plaats van een groot online warenhuis? ,,Je kan natuurlijk naar Amazon gaan en door tweeduizend vibrators ploegen. Of je komt bij ons langs voor persoonlijk advies zodat je het beste bent geholpen.''

De stoute Fifty Shades of Grey-boeken en -films hebben daar ook bij geholpen ,,Ineens kwamen huisvrouwen met dat boek onder hun arm bij onze winkel in Groningen binnenwandelen. Of we de speeltjes uit dat boek hadden. Van die balletjes, vaginaballetjes.'' Kijk mee met Audrey van Ham, via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws