Nieuws Bedrijfsoverdracht

Prijsvrij krijgt akkoord voor overname van failliet D-reizen

Eindelijk is de kogel door de kerk: online reisbureau Prijsvrij mag onderdelen van het failliete D-reizen overnemen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

De Ondernemer / ANP 17 juni 2021

Marc van deursen d reizen

Marc van Deursen, directeur van online reisbureau Prijsvrij, de onderneming die het failliete D-reizen wil overnemen. Foto: Marc Bolsius

Prijsvrij bereikte vorige maand een akkoord met de curatoren van D-reizen over een doorstart van een deel van de failliete reisorganisatie. Het zou gaan om tussen de 100 en 150 reisbureaus en tussen de 400 en 450 medewerkers. De voormalige eigenaren van D-reizen, Jan Henne de Dijn en Marije Haeck, weigerden aanvankelijk mee te werken aan de verkoop van de merkrechten van het bedrijf voor 500.000 euro, maar de rechter heeft hen eind mei in kort geding gesommeerd hun verzet te staken.

Prijsvrij-eigenaar Marc van Deursen zei indertijd tegen het AD: ,,Deze kwestie zorgt opnieuw voor vertraging die we er eigenlijk niet bij kunnen hebben. De zomervakantie komt eraan, we willen zo snel mogelijk meer reiswinkels heropenen.’’

Lees ook: Jan Henne de Dijn en Marije Haeck moeten meewerken aan doorstart van failliete reisorganisatie D-reizen

Moederbedrijf D-reizen failliet door coronacrisis

D-rt Groep, het bedrijf achter D-reizen, werd begin april door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. De onderneming was door de coronacrisis flink in financiële problemen gekomen. Volgens de directie was het bedrijf niet meer in staat om vakanties te verkopen en kwam er vrijwel geen geld meer binnen. Nadat in maart ook nog bleek dat D-reizen niet in aanmerking kwam voor alle aangevraagde financiering uit het zogenoemde voucherfonds, maar slechts voor een deel, werd het faillissement aangevraagd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws