Nieuws Bedrijfsoverdracht

Meer vitaliteit op de werkvloer: Bedrijfsfitness Nederland neemt concurrent over

Een belangrijke verandering in de Nederlandse bedrijfsfitnessmarkt moet zorgen voor meer vitaliteit op de werkvloer. Bedrijfsfitness Nederland (BFNL) neemt High Five Fitness Network (HFFN) over. Door deze overname verstevigt BFNL haar positie als marktleider in bedrijfsfitness.

Van onze redactie 1 maart 2023

Bedrijfsfitness Nederland High Five Fitness Network overname

De oprichters van Bedrijfsfitness Nederland: Klaas Hamstra (links) en Jacco Borger. Foto: Bedrijfsfitness Nederland

BFNL maakte de afgelopen jaren al een flinke groei door. Door de overname worden nog eens 500 werkgevers toegevoegd aan het totaal van 3.000. Maar liefst 1,5 miljoen werknemers in Nederland hebben nu de mogelijkheid om via BFNL met financieel voordeel te sporten. Dat kan via een belastingvoordeel, korting van de werkgever, of een combinatie van beide. Het voordeel is gemiddeld 50 procent met uitschieters naar 70 tot 80 procent, belooft het sportbedrijf.

High Five Health Promotion gaat zich volledig richten op incompany bedrijfsfitness

,,Dat gezondheid een actueel topic is op de werkvloer, staat vast. Zeker in de huidige, krappe arbeidsmarkt is bedrijfsfitness echt een belangrijke arbeidsvoorwaarde gebleken. Werkgevers laten hiermee zien dat ze willen investeren in de gezondheid van hun werknemers. We maken het werkgevers makkelijk en aantrekkelijk om een voordelig sportabonnement te kunnen aanbieden, waarbij werknemers alle keuzevrijheid hebben'', vertelt Jacco Borger, commercieel directeur en oprichter.

Met de verkoop van HFFN kan zusterbedrijf High Five Health Promotion zich volledig richten op incompany bedrijfsfitness en gezondheidsdiensten. Tegelijkertijd heeft BFNL met een netwerk van ruim 3.700 sportlocaties een aanzienlijk outcompany bedrijfsfitnessaanbod. De overname geeft beide bedrijven de mogelijkheid zich te focussen op hun kernactiviteiten en maatschappelijke impact te maken door heel werkend Nederland fit te krijgen én te houden.

''Het sportnetwerk is ontzettend belangrijk voor ons en altijd al geweest. We kennen hierin een jarenlange, gezonde samenwerking met sportlocatie eigenaren en sinds een paar jaar ook online sportaanbieders''

Klaas Hamstra, oprichter en algemeen directeur

Meer dan 95 procent van fitnesscentra in Nederland aangesloten bij BFNL

,,Het sportnetwerk is ontzettend belangrijk voor ons en altijd al geweest. We kennen hierin een jarenlange, gezonde samenwerking met sportlocatie eigenaren en sinds een paar jaar ook online sportaanbieders. Upcoming is nu het flexibele sporten, waarbij je met één abonnement zelfs bij meerdere aanbieders terecht kan. Net als onze leden, zijn wij als bedrijf ook altijd in beweging om in te spelen op de nieuwste sporttrends'', vult oprichter en algemeen directeur Klaas Hamstra aan.

Meer dan 95 procent van alle fitnesscentra in Nederland is aangesloten bij BFNL. Daarnaast ook vele fitnessgerelateerde aanbieders, zoals yogascholen of bootcampclubs. De van HFFN overgenomen klanten en hun werknemers kunnen daarmee een verdubbeling van het sportaanbod tegemoet zien.

Lees ook: Je personeel een sportabonnement geven: beter dan salarisverhoging?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws