Aangeboden door New10

Branded Content Financiën

Zo vonden Micky en Linky Chen de juiste financiering voor Minite

De zussen Micky (30) en Linky Chen (32) groeien hard met Minite: een digitaal platform dat vooraf gescreende topstudenten inzet als freelancers en matcht aan studiegerelateerde freelance jobs binnen o.a. digitale marketing, sales, research, analytics en IT. „We hadden een investering nodig om te groeien, maar … hoe vind je de juiste financierder? Niet alleen een geldschieter, maar iemand die je kunt vertrouwen en waar je op kunt bouwen?”

Crissy Mulder 6 oktober 2022

Micky linky chen minite new 10 financiering

Micky en Linky Chen / Fotograaf: Machtelt Mostert

Minite.works is een digitaal platform dat vooraf gescreende topstudenten matcht aan studiegerelateerde freelance bijbanen. Studenten bouwen aan hun cv en bedrijven profiteren van flexibel toptalent, dat met hen mee kan groeien. Volgens Linky Chen is dat concept, van de ‘student freelancer’ voor veel bedrijven nogal nieuw. „Ondernemers denken vaak in keuzes: een student of een freelancer, maar wij bieden hen iets wat daar tussenin zit: een student-freelancer. Wij werken dus niet met stagiaires, maar met de crème de la crème van de studenten, of ook wel: de meest ambitieuze high-flyers voor langdurige bijbanen. Dat maakt ons platform uniek.”

Op zoek naar de juiste investeerders

En juist die combinatie slaat aan. Op dit moment werkt Minite aan opschaling, van universiteiten, hogescholen, maar ook disciplines. Daar is geld voor nodig om te zorgen dat het zelf gebouwde platform doorontwikkeld kan worden. Drie ton investering om precies te zijn. Dat bedrag haalden Linky en Micky Chen afgelopen februari op in een seed-ronde. „Geweldig, maar ook enorm spannend”, zegt Linky Chen. „In januari 2022 kondigden wij de ronde aan in de media. Daar kwam redelijk wat respons op binnen. Daarnaast kenden we via via al wat mensen die aangaven interesse te hebben. Fantastisch, al die interesse, maar… hoe kozen we de juiste investeerders? Partners die we konden vertrouwen? Je gaat immers toch voor een lange tijd in zee met iemand.”

Vertrouwen en snelheid

Het is belangrijk om de juiste financieringsvorm te kiezen die bij jouw zakelijke doelen en je financiële situatie past. Vertrouwen en snelheid spelen daarbij een belangrijke rol. Financiering via een fintech als New10 kan een alternatief zijn voor investeerders. New10 combineert snelheid en een data gedreven mind set met de expertise en het vertrouwen van een bank. Een eenvoudig en digitaal aanvraagproces helpt ondernemers om snel te oriënteren op de financieringsvorm die hen dichter bij hun zakelijke doel brengt.

Is er voldoende vertrouwen?

Micky en Linky Chen kozen er heel bewust voor in zee te gaan met ‘angel investors, of: ervaren ondernemers met relevante kennis en ervaring. Micky Chen: „In een jong bedrijf mist er altijd wel wat aan kennis en ervaring. Je bent immers net gestart. Daarom selecteerden wij angel investeerders met kennis en skills die we goed konden gebruiken. Vervolgens zijn we met die investeerders om de tafel gaan zitten. Zitten we qua concept en toekomstvisie op één lijn? En niet geheel onbelangrijk: is er voldoende vertrouwen? Financiering via investeerders betekent immers ook dat je in ruil een aandeel weggeeft. Dan moet er wel voldoende vertrouwen zijn. ” Daar zijn investeerders uitgekomen die ook als een klankbord kunnen werken, en veel van de groeipijnen van een bedrijf al eens mee hebben gemaakt.

"Op basis van skills, vertrouwen én een persoonlijke klik, trokken wij de juiste investeerders aan”

Linky Chen vergelijkt zo’n relatie, tussen ondernemer en investeerder, met een huwelijk. „Je moet een klik hebben, anders wordt het niets. Daar gaan veel ondernemers de mist in. Die focussen te veel op de zakelijke kant. Wij hebben hele goede gesprekken gevoerd, ook over scenario’s waarin de zaken misschien wat minder goed gaan: hoe los je dat samen op? Op basis van skills, vertrouwen én een persoonlijke klik, trokken wij uiteindelijk de juiste investeerders aan.”

En met die juiste investeerders wordt het tijd voor de volgende stap, namelijk uitbreiding van het team en investeren in automatisering. Zodat in de toekomst de match tussen bedrijf en student nog beter en slimmer gemaakt kan worden.

Geen gemaar

Wil jij ook de volgende stap zetten met je bedrijf? Bij New10 weet je binnen 15 minuten hoe jij jouw droom kunt financieren. Dus geen gemaar, maar naar New10.com om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bekijken.