Aangeboden door XLBox

Branded Content Financiën

Gemak, comfort en veiligheid overtuigen ZZP’ers en particulieren voor garageboxen in Lelystad

XLBox combineert opslagruimte met werkplekken en een zakelijk adres met een eigen huisnummer en brievenbus. Het beantwoordt aan de behoefte van bijvoorbeeld steeds meer ZZP’ers, webshopeigenaren en andere ondernemers die zoeken naar bedrijfsruimte. Het gaat om garageboxen die zowel te huur als te koop zijn, voor zelfstandigen en particulieren. ZZP’ers gebruiken de ruimte om te werken en om hun materialen op te slaan, iets waar XLBox op inspeelt met comfort, de focus op veiligheid en extra services die aansluiten bij wat de ondernemers zoeken.

Patrick Wessels 6 oktober 2022

Het bedrijf realiseert een nieuw project met garageboxen in Lelystad. Bas Reedijk is partner bij XLBox en vertelt: ,,We realiseren bijna 200 garageboxen, 199 om precies te zijn. Daarnaast gaat het om 15 bedrijfsunits en nog 34 stallingplaatsen voor campers. Alle boxen zijn tot aan de garagedeur bereikbaar met een motor, auto of bestelbus, ook op de eerste etage. Dankzij de hellingbaan met een breedte van 6 meter en tweerichtingsverkeer is er voor iedereen voldoende ruimte om er met alle spullen en materialen naartoe te rijden.”

Dat vormt bovendien geen uitzondering, maar de basis van het concept dat XLBox in Nederland neerzet. Dat geldt bijvoorbeeld al voor de locaties in Zoetermeer, Arnhem en Nijmegen. Ook in Gouda komt er in 2023 een locatie bij, net als in Lelystad. Dankzij de business lounges en flex-werkplekken is die locatie onder andere bij ZZP’ers sterk in trek.

Business lounge met werkplekken

,,We merken dat vooral zelfstandig ondernemers behoefte hebben aan extra opslagruimte. Ze gebruiken de garageboxen voor hun materialen en voorraad, en werken bij ons in de business lounge. Andere ondernemers gebruiken de boxen om hun producten in op te slaan, bijvoorbeeld als ze een eigen webshop hebben,” licht Reedijk toe.

Bij de garageboxen in Lelystad zijn flex-werkplekken en business lounges beschikbaar. Daar kunnen ondernemers de administratie doen, er is koffie beschikbaar en er zijn toiletten. Dat maakt het de ideale plek om te werken, dichtbij de voorraad of de materialen die zij opslaan en vanuit de locatie beheren.

ZZP’ers kunnen de boxen huren of kopen. Dat betekent dat ze daar voordelig gebruik van kunnen maken of zelf in kunnen investeren. In beide gevallen biedt de box ze de mogelijkheid om een zakelijk adres te kiezen, dat voldoet aan de voorwaarden van de Kamer van Koophandel voor een bedrijfsadres. Op die manier kunnen ondernemers zaken en privé gescheiden houden, op een locatie die zakelijk allerlei mogelijkheden biedt.

“Gebruikers van de boxen hebben nergens omkijken naar en kunnen in onze business lounge de administratie bijhouden of komen werken''

Bas Reedijk, partner bij XLBox

Toegang met smartphone

De garageboxen zijn vorstvrij, allemaal tot aan de deur bereikbaar en beveiligd met cameratoezicht. Dat geldt voor de algemene ruimten, om huurders en eigenaren op afstand de volledige controle te bieden.

,,Gebruikers krijgen toegang met hun smartphone, door zich fysiek op locatie aan te melden met hun telefoonnummer. Er is een noodsleutel beschikbaar, maar in principe regelen we dat allemaal digitaal. Met diezelfde smartphone openen ze de garagedeur, om het zo makkelijk mogelijk te maken. Dankzij de camerabewaking voor de algemene ruimten is er sprake van veel sociale controle, wat de veiligheid voor alle gebruikers ten goede komt,” vertelt Reedijk.

XLBox regelt het papierwerk

Hij licht toe dat veel ZZP’ers ervoor kiezen om zoveel mogelijk werk uit handen te geven. ,,We helpen onze huurders en eigenaren van de garageboxen in Lelystad met alle aanvullende diensten die ze zoeken.” Hij doelt op de marketing en bezichtigingen voor investeerders in de boxen, en op het papierwerk en al het andere dat er geregeld moet worden. “Gebruikers van de boxen hebben nergens omkijken naar en kunnen in onze business lounge de administratie bijhouden of komen werken. Bovendien is het een zakelijk adres, waardoor ZZP’ers hun huisadres niet bij de Kamer van Koophandel hoeven op te geven.”

Dat de boxen in Zoetermeer, Arnhem en Nijmegen binnen korte tijd verkocht en daarna verhuurd werden zeg wat hem betreft genoeg. ,,Het concept staat en heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. We brengen het nu naar Lelystad en zoeken alweer naar meer locaties om het uit te breiden. We merken dat zowel zelfstandigen als particulieren hier veel behoefte aan hebben, dus daar proberen we op in te spelen.” Op de website kunnen geïnteresseerden in realtime zien welke boxen nog beschikbaar zijn, om daar direct op te reageren.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.