Nieuws Cryptocurrency

In jaar tijd bijna vijfduizend nieuwe cryptomunten gelanceerd

In de afgelopen twaalf maanden zijn er bijna vijfduizend nieuwe cryptomunten op de markt gebracht, meldt Crypto Parrot op basis van onderzoek. Volgens het Ierse handelsplatform voor digitale munten zijn er nu meer dan twaalfduizend verschillende munten.

Nu.nl 23 september 2021

Crypto munt digitale valuta currency bitcoin twaald duizend

Crypto Parrot noemt de groei van het aantal crypto's opmerkelijk. Foto: Shutterstock

Het handelsplatform keek naar nieuwe munten in de periode tussen september 2020 en september 2021, zo is te lezen op Nu.nl. Daaruit bleek dat er 4908 nieuwe digitale valuta zijn bij gekomen. Daardoor zijn er nu in totaal 12.046 munten, 69 procent meer dan vorig jaar. Het jaar ervoor kwamen er ook al ruim 4000 munten bij. Dat was toen een stijging van maar liefst bijna 150 procent.

Lees ook: Ondernemer Danny Beuving bouwt computers voor cryptomunten: 'Nooit verwacht dat bitcoin ooit 10.000 euro waard zou zijn'

Waarde cryptomunten steeg tot piek van 2 biljoen dollar ( ruim 1.700 miljard euro)

Volgens Crypto Parrot spelen de nieuwe munten in op de groeiende markt voor digitale valuta's en de toenemende interesse van grote investeerders in cryptomunten. Het platform noemt de groei van het aantal crypto's opmerkelijk, want meer dan een decennium geleden was er alleen nog de bitcoin.

De totale waarde van alle cryptomunten steeg op een gegeven moment tot een piek van 2 biljoen dollar ( ruim 1700 miljard euro), aldus Crypto Parrot. Overigens mislukken ook veel munten vanwege gebrek aan belangstelling van publiek en investeerders, zeggen de onderzoekers.

Lees ook: BTC Direct lanceert nieuw handelsplatform voor cryptocurrency

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws