Aangeboden door BTC Direct

Branded Content Cryptocurrency

Mike Hutting (BTC Direct): ‘Niet beleggen in bitcoin is echt een gemiste kans’

Wat doe jij met je spaargeld? Dat is de hamvraag in het huidige economische klimaat, vindt topman Mike Hutting van BTC Direct. Hij heeft een praktische tip: beleg een klein deel in bitcoin. ,,Echt niet al je geld, maar niks erin investeren is gewoon zonde.”

Jeroen Mirck 12 november 2021

BTC Direct Mike Hutting crypto bitcoin blox

Mike Hutting (BTC Direct) ziet cryptomunt als ultiem alternatief voor beleggers. Foto's: BTC Direct

Zijn ogen fonkelen als hij de cryptomarkt analyseert. Wie met Hutting over bitcoin en andere digitale valuta praat, merkt direct de bevlogenheid van de jonge ondernemer. BTC Direct was ook niet zomaar een bedrijf dat hij in 2013 oprichtte samen met zakenpartners Davy Stevens en Mark Bakker. Nee, het was echt een missie. ,,Wij geloven heilig in de kracht van cryptocurrency’s, en bitcoin in het bijzonder.”

Spaargeld beleggen in bitcoin

Het zijn momenteel economisch gezien spannende maar daardoor juist ook interessante tijden, vindt Hutting. ,,Nu negatieve rente meer regel is dan uitzondering, wordt het tijd om na te denken wat je als particulier of ondernemer met je spaargeld wil gaan doen”, zegt hij. ,,Niet voor niets hebben we die vraag ook centraal gesteld in de huidige campagne van BTC Direct. Of het nu gaat over inflatie, vermogensbelasting of de huidige spaarrente: als je niks doet, wordt je geld per definitie minder waard.”

Lees ook: Waarom de stormloop op bitcoins nog lang niet voorbij is

Natuurlijk kent Hutting de forse koersschommelingen op de cryptomarkt, maar die zijn volgens hem ‘inherent aan een torenhoog rendement’. ,,Je moet jezelf realiseren dat je in een achtbaan stapt. Beleg dus absoluut nooit met geld dat je niet kan missen. Als je twijfelt, kijk dan eens naar de tienjaarsgrafiek van bitcoin. De historische trend is duidelijk: omhoog. Maak vooral eens een vergelijking ten opzichte van de mogelijk andere beleggingen in je portfolio. Bitcoin doet het met zijn gemiddelde groei per jaar (339 procent) over de afgelopen vijf jaar significant beter dan goud (9,6 procent) en de AEX-index, die jaarlijks goed is voor een stijging van 7,8 procent.”

Psychologische grens van 100.000 euro

Hutting kijkt met interesse naar de voorspellingen van de anonieme crypto-analist ‘PlanB’ (zie ook de expertcolumn hieronder), die op basis van zijn stock-to-flowmodel verwacht dat de bitcoinprijs in de komende maanden de ooit voor onmogelijk gehouden psychologische grens van 100.000 euro doorbreekt. ,,Ik geloof in die groei, want er is nog onwijs veel opwaartse potentie”, aldus Hutting. ,,Bitcoin adresseert de geldmarkt met een geschatte totale waarde van 300.000 miljard euro. De munt concurreert met beleggingen in vastgoed, aandelen of commodity’s als zilver en goud – markten die bij elkaar opgeteld minstens driehonderd keer zo groot zijn als de bitcoinmarkt. Met deze cijfers in het achterhoofd klinkt een tienvoudige stijging vanaf het huidige prijsniveau ineens zo gek niet meer.”

"Bitcoin doet het beter dan goud en de AEX-index"

Mike Hutting, topman BTC Direct

Bitcoin presteert beter dan altcoins

Waarom bitcoin en niet een van de vele andere crypto-valuta? Hutting: ,,Altcoins zijn weer een hele andere investeringsklasse en de geschiedenis leert dat zij op termijn vaak het onderspit delven versus bitcoin. Een veelgemaakte fout is de wens om ‘de nieuwe bitcoin’ te willen ontdekken. Datzelfde geldt voor het gevoel om de hele tijd in en uit de markt te moeten stappen, om te gaan daytraden. Dit terwijl er een enorme kans is die je recht in de ogen aankijkt. Investeer wat in bitcoin en laat het enkele jaren staan.”

Lees ook: 'Steeds meer mensen willen bitcoin op loonstrook'

En voor de goede orde voegt hij toe: ,,Ik zeg absoluut niet dat je al je geld in bitcoins moet stoppen. Investeer ook gerust in andere beleggingsobjecten dan alleen crypto. Het juiste percentage kan ik je niet geven, maar één ding weet ik zeker: nul is niet het juiste getal. Niet beleggen in bitcoin is gewoon een gemiste kans.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BTC Direct. Scan voor meer informatie de QR-code of kijk op btcdirect.com

Lees ook: Bitcoin beleeft stormachtige groei

BTC Direct beheert wallet van beleggers

Beleggen in bitcoins wordt door BTC Direct sinds kort extra laagdrempelig gemaakt met een eigen handelsplatform dat ook de wallet van gebruikers beheert. Het zelf aanmaken van zo’n wallet is namelijk vaak een enorme drempel om te gaan handelen in cryto-valuta.

,,Voor het eerst beleggen in crypto is ook best complex”, zegt topman Mike Hutting van BTC Direct. ,,Voordat we dit nieuwe platform aanboden, zagen we dat slechts twee op de tien klanten een transactie afmaakten. Nu is dat aandeel gestegen naar zes op de tien.” De aangeboden wallet neemt ook veel zorgen over veiligheid weg: het cryptobedrijf zorgt feitelijk voor de beveiliging van de digitale munten. Ze blijven op het platform en worden door BTC Direct offline bewaard. Doordat de coins niet in contact staan met het internet, is de opslag veilig en worden ze buiten bereik van hackers gehouden.

De focus van het nieuwe platform ligt op gemak, veiligheid en expertise. Ter verlaging van de drempel om te handelen in crypto-valuta biedt het bedrijf duidelijke overzichten van de koersen en de waarde van je portfolio. Ook ontvangen gebruikers het laatste nieuws en koersanalyses van verschillende huisanalisten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws