Nieuws Financiën

Eerste bedrijf naar Poort van Dronten

Van onze redactie 4 februari 2016

Al jarenlang een braakliggende lap grond, bedrijventerrein Poort van Dronten. Dat gaat binnenkort veranderen, zo schrijft De Stentor.

De familie Van Dalen uit Swifterbant begint hier een onbemand tankstation. En daarmee is het eerste perceel van fase 1 van Poort van Dronten verkocht. Van Dalen heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder het contract. Het tankstation zal 1500 vierkante meter in beslag nemen en ligt vlakbij bij de rotonde in de Dronterringweg en de N307. Er worden alleen brandstoffen als benzine en diesel verkocht, geen gas.

Een architectenbureau zal het tankstation ontwerpen om, zoals de gemeente meldt, 'de kwaliteit van het bedrijventerrein te waarborgen'.

Overigens is op fase II van het bedrijventerrein al 6,6 hectare verkocht. Hier gaat de Staay Food Group een groentesnijderij en een zogeheten cityfarminghal neerzetten. Op Poort van Dronten I is te weinig ruimte voor het bedrijf. Staay Food heeft de benodigde grond niet van de gemeente gekocht, omdat fase II nog niet klaar was om als bedrijventerrein te dienen. De commissie praat volgende week over de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging.