Financiën

Eindelijk sushi eten bij YuMe Sushi & Grill op de Boreel Deventer

 
beeld deondernemer
 
Geschreven door:
Leestijd 2 minuten

De totstandkoming van YuMe Sushi & Grill op de Boreel kan zonder overdrijving een zware bevalling worden genoemd. Driekwart jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was, is het megarestaurant gisteren begonnen met proefdraaien. De officiële opening volgt op vrijdag 1 april.

Lees verder onder de advertentie

Directeur Qing Chen, eigenares Xia Jin en personeelsleden werkten zich gisteren nog een slag in de rondte om 's avonds de eerste gasten te kunnen ontvangen.Chen kon tussen de bedrijven door een paar minuten vrijmaken. Volgens hem zijn er talrijke oorzaken aan te wijzen waardoor het allemaal veel langer heeft geduurd dan was voorzien. ,,Het pand is een monument en werkelijk voor alles wat we wilden moesten we een vergunning aanvragen. De stadsverwarming die wij zouden gaan gebruiken, bleek geen goede combinatie met de vloerverwarming die wij wensten. Verder wilden wij een keuken van topkwaliteit. De onderdelen moesten uit Spanje en Italië komen en de levering duurde veel langer dan verwacht. Bovendien zijn wij alleen al met de indeling van de ruimte twee tot drie maanden beziggeweest.''MeerkostenChen schat dat de vertraging en alle extra maatregelen die moesten worden getroffen in totaal voor 2,5 à 3 ton aan meerkosten hebben gezorgd. ,,En er is nog steeds geen internetkabel gelegd. De aansluiting is er al wel. Vanaf volgende week moeten we internet hebben.''AssortimentOndanks alle tegenslagen mag het resultaat er zeker zijn. Verdeeld over een aantal 'eilanden' kunnen een kleine 300 gasten zich in een chique en sfeervolle omgeving laven aan een grote variatie aan dagverse sushi, maar ook aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. ,,En we hebben ook een uitgebreid assortiment aan toetjes waaronder ijs en vers fruit'', voegt Chen hier gretig aan toe.Gasten van YuMe kunnen in de voormalige kazerne vanaf 1 april eten bestellen op een tablet. Zij hoeven hun stoel niet te verlaten. Het personeel serveert alle gerechten aan tafel. Reserveren wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk.

Foto: Ronald Hissink