Nieuws Financiën

Fonds voor innovatieve ideeën Zwolse ondernemers

Rabobank Vaart en Vechtstreek en provincie Overijssel hebben besloten een bijdrage te leveren aan de uitbreiding van het Regio Zwolle Incubator Fonds. Het fonds moet daarmee meer slagkracht krijgen en de samenwerking binnen de regio versterken.

Luuk Sporrel 22 april 2016

Geld Biljetten Stock

Ondernemers binnen de regio Zwolle in de agro-foodsector die een innovatief idee of plan hebben, maar de financiën niet rond kunnen krijgen via de bank, kunnen een beroep op het fonds doen. "Voordat ze van ons een lening krijgen, moeten ze aan strenge criteria voldoen", vertelt Annemarie Beumers, fondsmanager van Regio Zwolle Incubator Fonds. "Het bedrijf moet normaliter kunnen presteren."

Belangrijker voor het fonds is echter het verder helpen van ondernemers, legt Beumers uit. "Het is belangrijker hen een stap verder te helpen."

ExpertiseDat kan volgens Beumers onder andere door gebruik te maken van de expertise van de aangesloten bedrijven en instanties. "Er kan bijvoorbeeld in samenwerking met Hogeschool Windesheim een haalbaarheidsonderzoek worden gehouden. Dat kan dan door studenten van de opleiding worden gedaan."

Nieuwe ideeënHet fonds verstrekte sinds de oprichting in 2014 negen leningen. "We proberen de innovatie te stimuleren door uitdagende stappen te nemen. Uiteindelijk moet dit er in de regio voor zorgen dat nieuwe ideeën worden toegepast", vertelt Beumers. "Wij zijn op zoek naar hele goede plannen van ondernemers. Dus kom maar op met die plannen."