Nieuws Financiën

Frontrunner niet uit gevarenzone

Ivar Penris 7 januari 2016

Frontrunner1065

Met de uitspraak van de rechter dat Frontrunner nu deels schadeloos moet worden gesteld, is het bedrijf uit Nieuwegein niet uit de gevarenzone. Een faillisement is volgens de directie niet uit te sluiten. Frontrunner was het slachtoffer van een inbraak. Dat meldt het AD donderdag.

De rechter bepaalde woensdag dat beveiligingsbedrijf Evema 200.000 euro moet voorschieten, zodat Frontrunner de bedrijfsvoering weer op gang kan brengen. Volgens het bedrijf is er voor een half miljoen euro aan spullen gestolen, maar de rechter oordeelt dat met de twee ton van Evema de nood tijdelijk gelenigd moet kunnen worden.

De voorraad van Frontrunner op de hoofdvestiging in Nieuwegein werd in september bijna volledig weggehaald. Inbrekers knipten een kabel van het inbraakalarm door, maar het systeem had dat wel aan de meldkamer moeten doorgeven. Dat gebeurde niet door een fout in het beveiligingssyteem. Inbrekers hadden uren de tijd om spullen in te laden.

ASRVerzekeraar ASR wil de schade niet uitbetalen vanwege de gebrekkige beveiliging van Evema. Frontrunner daagde daarom ASR én Evema voor de rechter en die wees Evema voorlopig als hoofdschuldige aan.

In een reguliere rechtszaak moet later blijken wie de totale schade moet betalen. Evema is hier niet voor verzekerd en of het bedrijf het bedrag kan betalen, moet de komende dagen blijken.