Nieuws Financiën

Goes heeft plek voor hotelkamers

Binnen de gemeente Goes is ruimte voor uitbreiding van huidige en voor de komst van nieuwe hotels. Dat blijkt uit een onderzoek dat NV Economische Impuls Zeeland heeft laten uitvoeren op verzoek van de gemeente. Dit meldt de PZC.

Van onze redactie 1 juni 2016

Hotels Zeeland

In Goes zijn momenteel meerdere hotelinitiatieven. Het gaat zowel om uitbreidingen van bestaande hotels als plannen en locaties voor de vestiging van nieuwe hotels.

InitiatievenHotels Katoen en Van der Valk Goes hebben inmiddels plannen ingediend voor een uitbreiding; Katoen heeft onlangs het leegstaande, voormalige pand van elektronicaketen It's aan het Bleekveld gekocht. Hiernaast is ook nog ruimte voor een klein hotel met ongeveer dertig kamers.

GroeiOm goed te kunnen inspelen op deze plannen en de omvang van het hotelaanbod enerzijds te stimuleren en anderzijds te bewaken, had de gemeente behoefte aan onderzoek naar de marktruimte voor hotels in de stad op de middellange termijn. De groeiverwachtingen voor de komende vijf tot zeven jaar zijn ongeveer 50 tot 65 reguliere kamers.