Nieuws Financiën

Hardenberg aan kop in Overijssel bij verkoop bedrijfsterrein

De gemeente Hardenberg is koploper in Overijssel als het gaat om de verkoop van bedrijfsgrond, met meer dan 120 hectare netto uitgegeven bedrijfsterrein in de afgelopen 15 jaar. Bovendien staat Hardenberg in de provinciale top 3 van MKB-vriendelijkste gemeenten. Burgemeester Peter Snijders: "Deze mooie resultaten laten zien dat het ondernemersklimaat op orde is."

Van onze redactie 22 november 2016

Gemeentehuis Hardenberg

De Stec Groep heeft de uitgifte van bedrijfsterreinen in de provincie Overijssel over de afgelopen 15 jaar in beeld gebracht. Voor deze langdurige periode is gekozen om de invloed van bijvoorbeeld de economische en financiële crisis te reduceren.

Uit de cijfers blijkt dat de gemeente Hardenberg in de periode 2001 tot en met 2015 met ruim 120 hectare netto uitgegeven bedrijfsterrein het meeste heeft uitgegeven in de gehele provincie. Hardenberg laat daarmee Zwolle, Kampen, Deventer en de Twentse steden achter zich en is koploper van Overijssel.

Op koers

Ook in 2016 ligt de gemeente Hardenberg op koers als het gaat om verkoop van bedrijfsterrein. Dit jaar is al circa 5 hectaree bedrijfsgrond verkocht op de bedrijventerreinen Broeklanden en Haardijk in Hardenberg en Moeshoek in Slagharen, waaronder onlangs 2,3 hectare aan een kunststoffabrikant, die op bedrijventerrein Broeklanden een nieuwe fabriek gaat bouwen.

Ondernemersklimaat op orde

Volgens burgemeester Peter Snijders investeert de gemeente Hardenberg flink in een gezond ondernemersklimaat. "Deze mooie cijfers laten zien dat onze aanpak z'n vruchten afwerpt en het ondernemersklimaat op orde is. We bieden allereerst voldoende ruimte om te ondernemen, met hoogwaardige bedrijventerreinen. Maar we investeren ook in een goede relatie met de ondernemers door mee te denken in de kansen en mogelijkheden die er zijn."

"Ons Bedrijventeam speelt daar een belangrijke rol in. Ook het Ondernemershuis voor het Vechtdal, waar ondernemers terecht kunnen met hun kennis- en innovatievraagstukken, draagt bij aan een gezond ondernemersklimaat en daarmee economische groei in de regio. Daar profiteren we allemaal van."

Top 3 MKB-vriendelijkste gemeenten

De ondernemersvriendelijke houding van de gemeente Hardenberg wordt gewaardeerd door ondernemers. Onlangs werd bekend dat Hardenberg in de top 3 geëindigd is in de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeenten van Overijssel. Deze ranglijst is gebaseerd op de mening van ondernemers. In de enquete konden zij aangeven hoe MKB-vriendelijk het beleid van de gemeente in hun ogen is als het gaat om gemeentelijke dienstverlening, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het MKB en de beleving van de gemeentelijke lasten.

Foto: Wouter Borre