Nieuws Financiën

'Ik ben vooral keihard aan het werk'

Richard Mooyman | Foto: Rink Hof 27 januari 2016

Sofierockland1065

Veel ondernemers slagen in het buitenland. Hoe doen ze dat? In deze aflevering: Sofie Rockland van 210th, een merk in luxe erotisch artikelen.

Een luxe box met erotische speeltjes en producten is te koop vanaf 69 euro. The Love Bag kost 19.95 euro. 210th.com en thelovebag.eu

Sofie Rockland begon vijf jaar geleden met het merk 210th in luxe erotische artikelen. Makkelijk was dat niet. Het was niet alleen crisis, maar ook hangt rond erotiek nog steeds een taboesfeer. Nu zijn haar verrassingsboxen en bodycare te koop in 28 landen.

Het bedrijf runt ze vanuit de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Tot haar klanten rekent ze onder meer hotels, die de boxen van 210th als extraatje neerzetten op de kamer. De discreet ogende boxen bevatten ingrediënten voor een spannende avond, zoals vibrators en massageproducten.

VisieTien jaar lang werkte Sofie als inkoper in de modewereld. "Maar ik heb altijd de ambitie gehad voor mezelf te beginnen. Er waren wel al merken met erotische speeltjes, maar zonder filosofie of verhaal. Mijn visie is dat je dankzij wat opwinding dichter bij elkaar komt. Het draait om intimiteit en communicatie."

De boxen zijn momenteel te koop op 250 adressen in 28 landen, zoals hotel De L'Europe en Librije's Hotel. Myhotel Chelsea London beschikt zelfs over een erotisch getinte 210th suite. "Ik ben trots op wat ik heb bereikt. De eerste paar jaren waren heel moeilijk. Het was een kwestie van doorzetten.''

Op feestjes blijkt Sofie populair als haar bedrijf ter sprake komt. "Dat is niet altijd prettig. Mannen gaan je op een andere manier benaderen.'' Ze vertelt daarom ook niet altijd aan iedereen wat ze doet. "Ik wil niet choqueren, ik zeg weleens dat ik een lifestylemerk heb."

Tweede merkRecent lanceerde Sofie haar tweede merk, bedoeld voor een jongere doelgroep: The Love Bag. "Ik zag een gat in de markt en ik ben erin gesprongen. Een eerste proef verliep goed: The Love Bag werd tijdens het Amsterdam Dance Event in 51 van de 160 kamers in hotel Casa 400 gebruikt. De Bag met zaken als condooms, glijmiddel en een vibrator, is nu al een succes.''

Sinds kort liggen ze ook bij benzinestations en in winkels. Onlangs tekende Sofie een distributiecontract met Australië en haalde ze CitizenM binnen, een hotelketen met vestigingen in Amsterdam, Parijs en New York. "Het is bizar druk.''

Erotiek wordt mede dankzij Vijftig tinten grijs (het boek en de film) de laatste tijd wat meer geaccepteerd, merkt Sofie. Haar doelstelling voor de komende vijf jaar? Ze moet even nadenken. "Ik ben eigenlijk vooral keihard aan het werk. Binnenkort kom ik weer met iets nieuws. Ik vertel alleen nog niet wat."