Nieuws Financiën

In Enschede opgerichte Thuisbezorgd.nl naar de beurs

De online maaltijdenbezorger Takeaway.com gaat naar de Amsterdamse beurs. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 7 september 2016

Thuisbezorgdnl 1

Het moederbedrijf van het in Enschede opgerichte Thuisbezorgd.nl zal in de komende weken bestaande aandelen verkopen en nieuwe uitgeven.

UT-student

Grootaandeelhouder Jitse Groen begon in 2000 als student aan de Universiteit Twente in Enschede met het bedrijf. Tegenwoordig is het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd. In Enschede heeft Thuisbezorgd.nl in het CeeCee Center in het Roombeek nog een callcenter.

Tien landen

Onder leiding van Groen groeide Thuisbezorgd.nl uit tot Europees marktleider in online bezorgmaaltijden, met 30.500 aangesloten restaurants. Takeaway.com is actief in negen Europese landen (Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal) en in Vietnam.

175 miljoen

Met de verkoop aan beleggers wil de maaltijdbezorger 175 miljoen euro ophalen. Hiermee wil het bedrijf verder groeien en marketingactiviteiten financieren. Jitse Groen heeft aangegeven het grootste deel van zijn belang te behouden. Naast Groen zijn Prime Ventures en Macquarie Capital grootaandeelhouders. Eerder breidde Thuisbezorgd.nl haar imperium al uit door de overname van de sites van Just Eat in Nederland en België.

Op foto: eigenaar Jitse Groen (Fotograaf: Frans Nikkels)