Nieuws Financiën

'ING eiste tweede topondernemer voor V&D'

De redding van V&D is mede mislukt doordat CoolCat-topman Roland Kahn geen tweede topondernemer aan zich wist te binden. Dat was een eis van zijn bank ING om een lening te krijgen schrijft AD.

Van onze redactie 22 februari 2016

Roland Kahn coolcat topondernemer Ven D

Kahn zegt dat in een interview tegen NRC Handelsblad, zaterdag. ,,Ze hadden eisen ten aanzien van de hoeveelheid eigen vermogen die ik zou inbrengen. En ten aanzien van de eigendomsstructuur van V&D'', aldus Kahn.

,,ING was bang dat ik te veel hooi op mijn vork nam. Ze wilden dat zich nog een topondernemer aan dit verhaal zou verbinden. Daar was geen tijd voor. Ik had die vrijdagochtend al wel met een topondernemer gesproken, maar die kwam hier binnen en dacht: ik kan voor heel weinig heel veel binnenhalen. Dus dat is niet gelukt.''

25 miljoenKahn had ING om een krediet van 75 miljoen euro gevraagd. Zelf was hij bereid 25 miljoen in V&D te steken. ,,Daar kwam nog eens 25 miljoen bij van de familie Van Eerd, van Jumbo. (..) De mannen van IEF wilden er 10 miljoen van hun eigen poen in stoppen. De verhuurders zouden 100 miljoen bijdragen aan de verbouwing van de panden."

Met zijn familie en commissarissen had de CoolCat-baas afgesproken geen groot bedrag uit zijn bedrijf te trekken. ,,Er werken hier 5.500 mensen. Die moeten rustig kunnen slapen. Ik heb gekeken hoeveel meer geld ik er bij kon doen, bovenop die 25 miljoen. Ik kon 12,5 miljoen extra ophoesten, maar daarna was het klaar.''