Aangeboden door PIN Voorschot

Branded Content Financiën

Mkb-ondernemer valt voor aandacht PIN Voorschot

Wanneer werken niet als werken voelt en je het ontvangen van klanten beschouwt als gasten die bij je thuis komen, weet je dat je als ondernemer het juiste pad bewandelt. Ricardo Kruijskamp kan daarover meepraten. Als eigenaar van slijterij Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd doet hij precies wat hij leuk vindt én waar hij goed in is. Om op deze fijne manier te kunnen blijven werken, maakt de bevlogen Spijkenisser gebruik van de microkredieten van PIN Voorschot. ,,Ik heb mezelf weleens afgevraagd hoe het allemaal zou zijn gelopen als ik de kans van deze kredietverstrekker nooit had gekregen.”

Robbert Daalder 20 september 2021

Pin voorschot hessing vangenderen

Johan Hessing, eigenaar Hessing Flowers&More (links), Ricardo Kruijskamp, slijterij Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd (rechts)

Het is geen gekke gedachte van de man die zich maar wat bewust is van zijn eigen werkgeluk. Na de feestdagen van 2019 was Kruijskamp voor het eerst op zoek naar een zakelijke lening. Zijn winkelvoorraad moest op peil worden gebracht en dus was er investeringsgeld nodig.

,,Geheel volgens de ouderwetse manier ben ik toen langs de bank gegaan, maar daar maakte ik geen schijn van kans. Feitelijk werd mij direct de deur gewezen. Ohja, ze namen nog wel even de moeite om dit telefonisch aan mij te laten weten en mij verder veel succes te wensen, ‘want iemand afwijzen via een mailtje is natuurlijk ook geen stijl’. Toen was het voor mij wel duidelijk hoe banken tegenwoordig handelen en dat ik daar werkelijk niets mee opschiet.”

''De volgende dag stond er iemand van PIN Voorschot op de stoep en nog een dag later was alles geregeld. Zij gunnen mij het ondernemerschap''

Ricardo Kruijskamp, slijterij Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd

De warme manier waarop kredietverstrekking hoort te verlopen

Een simpele zoektocht via Google bracht de slijter op het spoor van PIN Voorschot, de kredietverstrekker die middels pintransacties kleine gedeeltes van de aflossing int. Kruijskamp stuurde een mail met de nodige informatie over zijn onderneming en een toelichting op zijn financiële achtergrond.

,,De volgende dag stond er iemand van PIN Voorschot op de stoep en nog een dag later was alles geregeld. Zij gunnen mij het ondernemerschap. Ik voel dat zij óók hart voor mijn zaak hebben en daarmee winnen ze mijn loyaliteit. Mijn opa ging vroeger naar de lokale bank zodra hij geld nodig had voor zijn onderneming. Daar wist men wie hij was, dat zijn reputatie goed was en na een kort praatje werd de lening in orde gemaakt. Dat is de warme manier waarop zoiets hoort te gaan. Het is de manier waarop PIN Voorschot acteert.”

MyChannels Video ID: 241059

Lees ook: PIN Voorschot voorziet in grote behoefte aan kleine leningen voor mkb

Bloemist ‘superblij’ met persoonlijk bezoek aan zijn winkel

Persoonlijke betrokkenheid is sinds de oprichting van PIN Voorschot - nu zo’n zes jaar geleden - een ongelooflijk waardevolle eigenschap gebleken. Voor bloemist Johan Hessing is het misschien wel de belangrijkste reden om met ze in zee te gaan. De eigenaar van Hessing Flowers&More uit Hilversum kreeg zelfs een bezoekje van PIN Voorschot-oprichter Diederik Werdmölder en zijn vrouw Dwina. ,,Dat vond ik super”, verzekert hij.

,,We hebben een tijdje staan praten waarna het ze duidelijk was dat ik een ondernemer ben die uit zwaar weer komt. Ik heb geen onderpand waardoor het lastig is om zaken te doen. Wel beschik ik over een prachtige winkel waarin ik mijn afspraken altijd nakom. Laten we eerlijk zijn, als kredietverstrekker zijn dat de zekerheden die je nodig hebt. Ik ben transparant en realistisch en dat kan ik ook zeker zeggen over PIN Voorschot.”

Hessing doelt daarmee op de wijze waarop het bedrijf met hem communiceert over de stand van zaken omtrent zijn aflossing. Aan het einde van iedere maand ontvangt de ondernemer een helder overzicht waarop te zien is hoeveel er reeds is afbetaald, of zijn aflossing stagneert of dat hij juist al vooruit loopt.

,,Zo had ik zeven maanden de tijd om mijn lening af te lossen. Omdat PIN Voorschot meer uit pintransacties incasseert naarmate ik meer omzet maak, los ik sneller af. Dat was bij mij het geval. Ik was twee maanden eerder klaar dan afgesproken en daar kreeg ik een mooie korting op mijn rente voor. Als klant word je dus beloond voor goed werk.”

MyChannels Video ID: 241061

''Ik heb geen onderpand waardoor het lastig is om zaken te doen. Wel beschik ik over een prachtige winkel waarin ik mijn afspraken altijd nakom''

Johan Hessing, eigenaar Hessing Flowers&More

Hogere rente vormt geen obstakel, gemak is leidend

Zowel de bloemist als de slijter erkennen dat geld lenen bij PIN Voorschot gepaard gaat met een hogere rente dan gemiddeld. Wanneer de heren gevraagd wordt waarom dit geen obstakel voor ze is, klinkt het uit beide hoeken dat het gemak leidend is. Zowel Hessing als Kruijskamp zien de rente als de kosten die zij moeten maken voor deze dienst. ,,Ik calculeer de rente gewoon in zodra ik krediet aanvraag. Dit werkt perfect voor mij. Mede door PIN Voorschot heb ik recent twee zeer grote horecaklanten binnengehaald. Op zo’n moment moet je vooruit financieren, maar uiteindelijk verdubbelt dit mijn omzet.”

Hessing: ,,Soms kun je beter zakelijk kapitaal lenen in plaats van je eigen liquiditeit opsouperen. Houd dat geld zoveel mogelijk achter de hand. Tenzij je een ton op de bank hebt staan natuurlijk. Helaas is dat bij mij nog niet het geval, haha. Het is soms struggelen met debiteuren waarbij soms wel 10 tot 15.000 euro aan facturen openstaat. Dat moet opgevangen worden om de boel hier draaiende te houden. Dat zal altijd zo blijven en daarom twijfel ik er niet aan om ook in de toekomst gebruik te blijven maken van de diensten van PIN Voorschot.”

PIN Voorschot is er voor de échte doorzetters die durven te ondernemen. Ben je op zoek naar de juiste financiering op maat die past bij jouw plannen en ambitie, juist na corona? En wil je meer weten? Kijk dan op www.pinvoorschot.nl

Lees ook: Hoe PIN Voorschot ondernemers in AGF-branche helpt met krediet op maat

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws