Aangeboden door HIP Capital

Branded Content Financiën

Negatieve spaarrente: de zoektocht naar rendement of vermogensbehoud

In Nederland zijn we echte spaarders. Nu de spaarrente al tijden op nul staat, spreken mensen steeds vaker over vermogensbehoud in plaats van rendement. Uiteraard wil iedereen vermogensgroei realiseren. Mathijs Wubbels van HIP Capital schetst een verstandig alternatief.

Mathijs Wubbels 9 juni 2021

HIP Capital Mathijs Wubbels Doetinchem 2021

Mathijs Wubbels, partner bij HIP Capital: ,,Nieuwe generatie groeit niet op met een spaarbankboekje."

In tijden van negatieve rente bij de bank, vermogensbelasting én inflatie is het op peil houden van je vermogen al iets om bij stil te staan. Een goed gespreide beleggingsportefeuille is het beste alternatief voor de spaarrekening. Het aantal beleggers in Nederland neemt enorm toe. De nieuwe generatie groeit niet op met een spaarbankboekje maar met een beleggersrekening. Op zich een positieve ontwikkeling maar bij beleggen heb je ook houvast en goede begeleiding nodig. Een goede beleggingsspecialist kijkt verder dan de geijkte paden en begeleidt zijn klanten naar vermogensbehoud en rendement op de lange termijn.

Risico afdekken

Bij beleggen denkt men vaak aan risico, maar dat hoeft helemaal niet. Wij zijn niet bezig met risico opzoeken, maar juist met risico afdekken. Namelijk het risico, of eigenlijk de zekerheid, van permanent vermogensverlies als je geld op een spaarrekening hebt staan. Belangrijk bij beleggen is dat je risicobeheersing op orde is, dat je goed spreidt en de tijd neemt.

"Een goed gespreide beleggingsportefeuille is het beste alternatief voor de spaarrekening"

Mathijs Wubbels, partner bij HIP Capital

Een speciaal aspect bij beleggen is emotie en de daaraan verbonden financiële rust. Met een goed gespreide beleggingsportefeuille kun je ook financiële rust ervaren. In tegenstelling tot sparen staat het rendement per jaar niet vast. Het ene jaar kan het rendement positief zijn en een ander jaar negatief. Langjarig zorgen deze goede en mindere jaren dat je komt tot je streefrendement van bijvoorbeeld 4 of 5 procent gemiddeld per jaar. Dus als je voldoende buffer aanhoudt voor onvoorziene uitgaven, kun je in alle rust goed gespreid beleggen.

Instapmoment

Moet ik nú instappen op de beurs is een veel gehoorde vraag. Veel mensen zitten in dubio. Instappen, mijn portefeuille uitbreiden of niks doen? Bouw een portefeuille goed gespreid en veerkrachtig op, stuur bij als het nodig is en laat de tijd het werk doen. Als je je aan deze basisregels houdt, hoef je niet bezig te zijn met de vraag of dit het juiste moment is.

Lees ook: HIP Capital oogst snel vertrouwen in Achterhoek

Spreiden dus, de tijd nemen en je goed laten adviseren. Het beste advies komt van een adviseur die onafhankelijk is en aandacht heeft voor je vermogen en persoonlijke doelen.

Mathijs Wubbels is partner bij HIP Capital, gevestigd in Doetinchem. HIP Capital geeft beleggingsadvies vanaf 100.000 euro. Meer info via (0314) 23 50 24 of hipcapital.nl