Nieuws Financiën

Nieuwe eigenaar Hotel Doesburg

Van onze redactie 7 januari 2016

Hotelreceptiemetbel1065

Hotel Doesburg heeft een nieuwe eigenaar. Het is Joost Smeltink, van Villa Veertien in Dieren. Het hotel aan de Contre Escarpe was van een investeringsmaatschappij in Apeldoorn. Dat meldt De Gelderlander.

Volgende week krijgt Smeltink de sleutels. Veel verandert hij niet aan het hotel. "Nieuwe meubels, nieuw tapijt en de schilder komt", zegt hij. "Het hotel met 24 kamers is pas zeven jaar oud en is goed. De naam verandert wel: het wordt Stadshotel Doesburg."

Joost Smeltink heeft zijn sporen verdiend in de horeca. Zo was hij voor Natuurmonumenten bedrijfsleider van paviljoen De Posbank in Rheden en werd hij in 2010 eigenaar van Villa Veertien. "Hotel Doesburg heeft een goede bezetting. Aan de hand van gegevens over de toeristenbelasting die de gemeente int, hebben we er vertrouwen in dat het Stadshotel goed gaat lopen."

"Villa Veertien is meer een groepsaccommodatie. Wat ik miste, was de reuring in het hoogseizoen. Dit kende ik van De Posbank: de fietsers en de bussen vol bezoekers. Villa Veertien houden we aan." De ondernemer gaat de zaken samen met zijn echtgenote Rian Teunissen en zijn zus Irene Smeltink runnen.