Nieuws Financiën

Oldenzaals bedrijf bouwt nieuwe cellenbetonfabriek in Argentinië

Het Oldenzaalse bedrijf Aircrete Group gaat een cellenbetonfabriek bouwen in Argentinië. De fabriek komt in Rosario, de derde stad van Argentinië, en gaat zo'n 18 miljoen euro kosten.

Van onze redactie 24 oktober 2016

Aircrete

Cellenbeton is een bouwmateriaal dat over het algemeen gefabriceerd wordt op een andere locatie dan de bouwlocatie. Cellenbeton is van nature een goed isolatiemateriaal. Het lichte gewicht van het materiaal zorgt er bovendien voor dat er sneller en efficiënter gebouwd kan worden.

Brimax

Aircrete realiseert samen met de lokale bouwbedrijven en -ontwikkelaars Grupo Brayco en Pecam, een fabriek met een capaciteit van 120.000m. De fabriek komt op de markt onder de naam 'Brimax'.

Aircrete ontwerpt en bouwt de fabriek en neemt een minderheidsbelang in het project. Het Oldenzaalse bedrijf blijft ook na de bouw nauw betrokken bij de fabriek, zo gaat het onder meer lokale productiemedewerkers opleiden.

'Logische keuze'

Voor Aircrete betekent de investering in Argentinië een uitbreiding van haar portofolio in Latijns-Amerika. Jop van Boggelen, CEO van Aircrete, noemt de stap 'een logische keuze': "Het Brimax project is een geweldige kans voor Aircrete Group om haar aanwezigheid in Latijns-Amerika verder uit te breiden. Argentinië staat op het punt van een economisch herstel en cellenbeton beschikt over alle karakteristieken om op efficiënte wijze aan het tekort aan sociale woningen te voldoen."

Oldenzaal

Aircrete Group heeft twee vestigingen in Nederland: één in Oldenzaal, aan de Münsterstraat, en een in Hilversum.