Nieuws Financiën

Overgang meubelboulevard Slapen Rikels bezorgde eigenaar slapeloze nachten

Karel Rikels (60) is 'tussen de meubeltjes geboren'. Sinds 2014 heet zijn Rikels Wonen en Slapen Rikels Slaapexperts. Toch heeft de overgang naar de Meubelboulevard in Zwolle hem slapeloze nachten bezorgd.

Van onze redactie 22 oktober 2016

Karel Rikels

1. VADER

"Als kind zei ik dat ik later in de winkel wilde. Maar door gezondheidsproblemen van mijn vader, kwam dat moment al heel vroeg. Op mijn zeventiende kreeg ik samen met mijn zussen al de leiding over het familiebedrijf. Dat was wel even slikken, twee keer trainen per week en op zaterdag voetballen werd moeilijk. Toch zat die zaak zo in mijn bloed, dat ik nooit spijt heb gehad."

2. LIA

"Ik ben al jong met Lia voor de wet getrouwd, zodat ik als kostwinner vrijstelling van de dienstplicht kon krijgen. In 2005 stapten mijn zus en zwager uit de zaak en ben ik alleen van de Vechtstraat naar de Meubelboulevard gegaan. Toen heb ik slapeloze nachten gehad. Er komt zoveel kijken bij een nieuwe winkel. Ik zag mezelf al met een lange baard en zonder klanten in die nieuwe zaak zitten. Dan is het belangrijk dat je op je vrouw kunt rekenen."

3. OPVOLGING

"Ik had er wat moeite mee om afscheid te nemen van de meubels. Mijn schoonzoon Sander vond al eerder dat we ons moesten specialiseren in slapen. Mijn zoon en dochter wilden de zaak niet overnemen. In Sander heb ik nu mijn opvolger gevonden. Hij is geen kopie van mij, maar heeft wel dezelfde ideeën. Hij wordt dan de vierde generatie in het familiebedrijf. Daar hoef ik dus niet meer wakkervan te liggen."

OVER

Wie: Karel Rikels heeft zijn vakdiploma meubilering in de avonduren gehaald. Hij is nu directeur-grootaandeelhoudervan Rikels Slaapexperts, een familiebedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat.Het bedrijf: Karel Rikels heeft zijn vakdiploma meubilering in de avonduren gehaald. Hij is nu directeur-grootaandeelhoudervan Rikels Slaapexperts, een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat.Cijfers: Er werken 5 mensen bij Rikels.Waar: ZwolleContact: info@rikels-slaapexperts.nl