Aangeboden door PIN Voorschot

Branded Content Financiën

Hoe PIN Voorschot ondernemers in AGF-branche helpt met krediet op maat

Eindelijk trekken de donkere coronawolken steeds verder bij ons vandaan. Dit betekent dat we als ondernemers weer kunnen doen waar we goed in zijn, namelijk zaken doen. Maar hoe doe je dat eigenlijk nu de wereld er na de pandemie anders uitziet? Neem de slager en de groenteboer. De consument heeft ze opnieuw ontdekt en dat is mooi, maar het zorgt wel voor een uitdaging in het leveren van diverse én nieuwe producten.

Robbert Daalder 7 juli 2021

AGF Groothandel Schijndel

Karst de Jong, PIN Voorschot (links) en Niels Borst Groothandel Gebr. Van Aarle (rechts)

Een goede samenwerking met groothandelaren is daarbij cruciaal en krediet om überhaupt zaken te kunnen doen natuurlijk ook. Groothandel Gebr. Van Aarle is specialist op het gebied van AGF, maar bewijst tevens een uitstekend adviseur te zijn omtrent bovenstaande aspecten.

Of je als ondernemer nu goede of slechten tijden hebt gekend tijdens de coronacrisis, de kans is groot dat er geïnvesteerd moet worden om nieuwe stappen te kunnen zetten. Zoals gezegd is er voor versspecialisten een hoop veranderd nadat de consument de lokale ondernemer opnieuw heeft uitgevonden door corona. De wensen van de klant lopen echter wel een stuk meer uiteen dan voorheen en dat vraagt om een andere aanpak.

''Deze sector is familiair, het is ons kent ons en dus is een goede samenwerking vanzelfsprekend. En zeker in deze tijd''

Niels Borst, Groothandel Gebr. Van Aarle

'Advies op het gebied van financiering hoort er sinds kort ook bij'

,,Het aanbieden van slechts een prei, peen of bos met uien is niet langer genoeg om jezelf te onderscheiden”, zegt Niels Borst van Groothandel Gebr. Van Aarle. ,,Denk maar eens aan de slager die tegenwoordig ook soep verkoopt. We hebben het hier over een redelijk traditionele branche en dus weten lang niet alle ondernemers hoe ze nu moeten handelen. We denken mee over de winkelinrichting, de rol van social media en goede acties. En advies op het gebied van financiering hoort er sinds kort ook bij. Je moet weten dat sommige klanten al veertig jaar bij ons over de vloer komen. Deze sector is familiair, het is ons kent ons en dus is een goede samenwerking vanzelfsprekend. En zeker in deze tijd.”

Lees ook: PIN Voorschot voorziet in grote behoefte aan kleine leningen voor mkb

Borst schetst een situatie waarin een klant wil investeren in een winkelkoeling, maar daar niet de exacte kennis over heeft en ook niet precies weet waar je zoiets nu het best kunt kopen. Gebr. Groothandel Van Aarle springt hier bij als een soort zakenpartner. ,,Wij hebben een samenwerking met een bedrijf in koeltechnieken waardoor het lijntje voor de winkelier lekker kort is. Gaat het hierbij over het financiële plaatje, dan vertel ik mijn klant over PIN Voorschot. Dit is een verstrekker van (doorgaans) kleine leningen die je middels pintransacties van jouw klant terugbetaalt. Je hebt dus nauwelijks in de gaten dat je aflost.”

Ondernemers beseffen zich ook dat er geïnvesteerd moet worden om te blijven groeien

Sahin de Groenteman uit Nijmegen is een voorbeeld van zo’n kleine onderneming waar Borst het over heeft. Eigenaren Suleyman en Emel hebben meer profijt van de crisis gehad dan dat zij er last van hadden, beseffen zich ook dat er geïnvesteerd moet worden om te blijven groeien en zijn daarom al even bezig met het vernieuwen van de inboedel. Iets dat voor een deel al is gefinancierd met een lening van PIN Voorschot en mogelijk wordt uitgebreid op advies van Groothandel Gebr. Van Aarle.

''Wanneer men wil investeren om te blijven groeien of de kwaliteit van hun producten wil verhogen door bijvoorbeeld het installeren van extra koelinstallaties, is het uitspreiden van het betalen van de investering vaak gewenst''

Karst de Jong, PIN Voorschot

,,Wij hebben nu een rek met een breedte van zo’n tien meter in onze winkel waar groenten en fruit in liggen”, beschrijft Emel de huidige situatie in hun zaak. ,,Dat moet iedere dag alleen wel worden opgeruimd en koel worden opgeslagen. Dat is veel werk en het is bovendien niet goed om deze producten telkens in je handen te hebben. Zo verlies je kwaliteit. We zijn nu aan het kijken naar een geschikte koeling om dit ‘probleem’ op te lossen en inderdaad, we gaan contact opnemen met Van Aarle om ons daarover te laten adviseren. Het zou daarnaast ook zomaar kunnen dat we het financieren met een lening van PIN Voorschot.”

PIN Voorschot is als kredietverstrekker onderdeel geworden van de bedrijfsvoering

De Nederlands-Turkse ondernemers werken nu al zo’n drie jaar met PIN Voorschot en je kunt gerust stellen dat de kredietverstrekker onderdeel is geworden van de bedrijfsvoering van Sahin de Groenteman.

,,We hebben meerdere keren geprobeerd om geld te lenen bij onze bank, maar dat was telkens niet mogelijk. Ondanks dat ook zij konden zien dat onze zaken gewoon goed gaan. Met PIN Voorschot hebben we daar gelukkig geen last van. Het is gewoon heel erg fijn om niet telkens te hoeven sparen om inkopen te kunnen doen. Het klopt dat deze leningen iets duurder zijn dan gemiddeld en omdat we er vaak gebruik van maken, moeten we wel laten zien waarvoor we het geld gebruiken. Maar het is me het waard. Het brengt ons rust omdat er geen maandelijkse betaaldeadline van een bank is en we niet in de gaten hebben dat we iedere dag aan PIN Voorschot aflossen. En maken we extra omzet, dan lossen we extra af.”

'Buffers van ondernemers in AFG-branche zijn in de loop der jaren afgenomen'

Karst de Jong van PIN Voorschot: ,,We zien dat de buffers van ondernemers in de AFG-branche in de loop der jaren zijn afgenomen. Wanneer men wil investeren om te blijven groeien en/of de kwaliteit van hun producten wil verhogen door bijvoorbeeld het installeren van extra koelinstallaties, is het uitspreiden van het betalen van de investering vaak gewenst. Hiervoor is PIN Voorschot ideaal. De betaling kan via een geautomatiseerde aflossing van PIN omzet uitgesmeerd worden over 6, 9 of 12 maanden.”

PIN Voorschot is er voor de échte doorzetters die durven te ondernemen. Ben je op zoek naar de juiste financiering op maat die past bij jouw plannen en ambitie, juist na corona? En wil je meer weten? Kijk dan op www.pinvoorschot.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws