Nieuws Financiën

Provincie neemt meerderheidsbelang in XL Businesspark

De provincie Overijssel neemt voor de komende vijf jaar een meerderheidsbelang van bijna 54 procent in het XL Businesspark aan de A35 bij Almelo. Dat voorgenomen besluit is het gevolg van een maandenlange verkenning naar het afstoten van het belang naar de provincie.

Van onze redactie 28 januari 2016

Xlbusiness lennekelingmont

Het tijdelijke meerderheidsbelang van de provincie moet de gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Borne financieel ontlasten en zou het bedrijventerrein meer slagkracht moeten bezorgen. Het is de bedoeling dat het XL Businesspark zich nog meer toelegt op acquisitie en de werving van grote, ruimtevragende bedrijven.In de nieuwe structuur nemen de gemeenten Almelo, Enschede en Hengelo voor 13,9 procent deel in het XL Businesspark en Borne voor 4,8 procent. de nieuwe belangenverdeling geldt tot 2020, dat jaar worden de gewenste eigendomsverhoudingen opnieuw bekeken.

De gemeenteraden van de vier betrokken gemeenten en Provinciale Staten van Overijssel stemmen naar verwachting voor de zomer in met het provinciale meerderheidsbelang.

Foto: Lenneke Lingmont