Aangeboden door SnelStart

Branded Content Financiën

Zo helpt een eigenwijs familiebedrijf op Texel tienduizenden ondernemers met administratieve software

SnelStart maakt de ‘moeilijke dingen graag makkelijk’ voor de ondernemer. Dat doet het bedrijf met slimme administratieve software. Niet vanuit ‘een goed product voor een lage prijs’, maar altijd vanuit de vraag: hoe wordt de ondernemer hier nou écht blij van? CEO Herman Weessies vertelt hoe een ‘eigenwijs’ familiebedrijf uit Texel de concurrentie voorblijft.

Crissy Mulder 21 maart 2022

Herman Weessies artikel

,,Wij kijken elke dag opnieuw naar hoe we complexe bedrijfsprocessen zo simpel mogelijk kunnen maken. Zo kom je op een generiek product dat je met een aantal parameters voor elke situatie aanpast. Maatwerk voor een standaardprijs.'' Foto: Herman Weessies

SnelStart is ontstaan dankzij een gezonde dosis eigenwijsheid, vertelt Weessies. „In de jaren tachtig kreeg Wim Ploeg, de oprichter van dit familiebedrijf, zijn eerste computer. Op deze Toshiba Very Small Business wilde hij ook meteen zijn boekhouding doen. Hij kwam er al snel achter dat daar nog geen programma voor bestond. We spreken hier immers over de tijd waarin er nog geen diskettes bestonden en een computer 40K Rom- en 16K Ramgeheugen bevatte. Toch zette Wim door. Hij haalde een programmeur naar Texel toe en grapte; jij komt niet van dit eiland af voordat ik op die computer mijn boekhouding kan doen.” Het bleek het begin van een gouden samenwerking.

‘’Vele jaren later hoorden wij dat de concurrentie zich in die tijd druk maakte; wat is dat toch voor eigenwijs klein bedrijf op Texel dat onze klanten wegsnoept?”

Herman Weessies, CEO SnelStart

In die groeiperiode ging de software op een diskette in een pakketje via de boot naar de ondernemer op het vaste land. Die dat vervolgens, zonder enige IT-ervaring, maar met de hulp van de SnelStart helpdesk, vlot installeerde. „Vele jaren later hoorden wij dat de concurrentie zich in die tijd druk maakte; wat is dat toch voor eigenwijs klein bedrijf op Texel dat onze klanten wegsnoept? Tsja, onze software was ook voor die tijd verrassend compleet, maar kostte heel weinig.”

Moeilijke dingen makkelijk maken

Inmiddels is ‘dat kleine bedrijf op Texel’ groot geworden. Vanuit een hoofdkantoor op het vaste land, in Alkmaar, levert het bedrijf software aan tienduizenden klanten. Dat komt mede door de relatie met duizenden administratiekantoren en boekhouders in het land. De succesformule? Moeilijke dingen makkelijk maken, zegt Weessies. „Wij kijken elke dag opnieuw naar hoe we complexe bedrijfsprocessen zo simpel mogelijk kunnen maken. Zo kom je op een generiek product dat je met een aantal parameters voor elke situatie aanpast. Maatwerk voor een standaardprijs.’

Intelligente software voor het klein bedrijf

In 2020 dacht SnelStart na over de toekomst: wie willen wij zijn? En voor wie willen we er zijn? „Van ons type boekhoudsoftware zijn er een paar honderd aanbieders in Nederland. Dat is bizar veel voor een klein land. Dan moet je wel onderscheidend te werk gaan. Daarom ligt onze focus niet direct op de zzp’er, maar op het micro en klein bedrijf. Daar heeft men veel meer nodig dan alleen software voor boekhouding en facturatie. Daarom gaan wij nu nog een stapje verder: op welke punten kunnen we de ondernemer nog meer ontzorgen? Daarbij kun je denken aan intelligente software om de administratieve processen heen. Van personeelsadministratie tot orderbeheer.”

De ondernemer écht blij maken

Het komende jaar gaat de focus uit naar de ‘herbouw’ van de software. „Wij constateerden dat veel van onze collega’s, en tot voor kort wijzelf ook, nog denken in web of desktopapplicaties. Zo’n hybride situatie is echter niet houdbaar in de toekomst. Daarom wordt SnelStart in 2022 platform én device onafhankelijk.”

‘’Wij vragen ons bij elke beslissing af: hoe wordt de ondernemer hier écht blij van? Dan kom je vanzelf op veel meer dan alleen een goed product voor een lage prijs”

Herman Weessies, CEO SnelStart

In het afgelopen jaar merkte SnelStart ook op dat ondernemers het vervelend vinden om koppelingen te moeten maken tussen verschillende soorten softwareprogramma’s. Daarom komt de organisatie nu, op basis van Whitelabel, ook met eigen rapportagesoftware. „Wij vragen ons bij elke beslissing af: hoe wordt de ondernemer hier nou écht blij van? Dan kom je vanzelf op veel meer dan alleen een goed product voor een lage prijs. Zo steken we bijvoorbeeld ook heel veel tijd en geld in onze klantenservice. Want wij geloven: als wij de klant blij maken, verdienen we dat vanzelf terug.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met SnelStart. Meer info: https://www.snelstart.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws