Nieuws Financiën

Straaljagerklus levert 100 extra banen op voor Almeloos bedrijf

Aeronamic uit Almelo gaat het onderhoud doen van onderdelen van F-35's, de straaljagers die zijn voortgekomen uit het Joint Strike Fighter-programma van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De komende 25 jaar is met het onderhoudswerk een miljard euro gemoeid. Het levert bij Aeronamic 100 extra banen op, zo meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Bert Hellegers 8 november 2016

F35

Het gaat om meer dan 700 gevechtsvliegtuigen, die zijn aangeschaft door Europese en Aziatische landen. Het onderhoudswerk voor de gevechtsvliegtuigen start in 2019. "Het duurt een paar jaar voordat de vloot helemaal is opgebouwd, maar we verwachten vanaf 2022 honderd extra mensen nodig te hebben. We spelen daar volgend jaar al op in door nieuwe medewerkers aan te trekken", zegt Reinoud Siezen, commercieel-directeur van Aeronamic.

Amerikaanse gevechtstoestellen

Voor het onderhoud van de Amerikaanse F-35's is Aeronamic nog in de race. Indien het Almelose bedrijf ook dat onderhoud van de Amerikaanse gevechtstoestellen in de wacht sleept, zullen er nog honderden banen extra bijkomen. Begin volgend jaar wordt het besluit verwacht over het onderhoudscontract voor onderdelen van alle Amerikaanse F-35's. "Daarbij gaat het om 2400 toestellen. Het zou helemaal een opsteker zijn als we die opdracht ook binnenhalen", aldus commercieel-directeur Siezen.

125

De Almelose hoofdvestiging van Aeronamic telt nu 125 medewerkers. Verder werken er zo'n 60 man bij een productieafdeling van het bedrijf in Roemenië. De speciale onderhoudswerkplaats voor de F-35 op het logistiek centrum van de Koninklijke Luchtmacht in Woensdrecht zet Aeronamic op met Fokker.

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag 8 november 2016