Nieuws Financiën

Toermalijn sluit deuren: 'Nu hebben we nog de keuze'

De Dordtse cadeauwinkel Toermalijn gooit de handdoek in de ring. Voor ze over de kop gaan, besluiten Ed, Petra en Nadine Pruim zelf te stoppen met hun winkel op de Grote Spuistraat. Dat meldt het AD.

Christiaan Doolaard | Foto: Victor van Breukelen 10 maart 2016

Tourmalijn cadeauwinkel new age dordrecht

Zoals we ook op Facebook hebben gezet: we sluiten per 1 april met pijn in ons hart, maar met opgeheven hoofd de deuren", vertelt Nadine (28), dochter van Ed (54) en Petra (53). Zij waren bijna 9 jaar eigenaar van de new age- en cadeauwinkel.

NoodzaakZe zien de bui al maanden hangen. "We hebben er al een tijd over nagedacht", zegt Ed, die als laatste is overtuigd van de noodzaak om te stoppen. Zijn dochter vult aan: "Je ziet het aankomen. De afgelopen jaren zagen we de winst dalen. Nu hebben we nog een keuze, we passen ervoor om noodgedwongen om te vallen."

Ed Pruim herkent veel van de problemen van andere ondernemers die onlangs failliet gingen. "Veel klanten komen binnen, laten zich een half uur adviseren en vertrekken uiteindelijk om het op internet te kopen." Daarnaast merkt hij ook dat er minder wordt uitgegeven. "Het is denk ik wel een derde van een paar jaar geleden. Mensen houden de hand op de knip."

OpruimingVoor de winkel, die vroeger op de Voorstraat zat, wordt de situatie steeds nijpender. "In het begin denk je: doen wij nou wat fout? Maar dat is niet zo. De vaste lasten blijven hetzelfde, maar de inkomsten gaan omlaag", vertelt Nadine. "En onze kosten van bijvoorbeeld het inkopen van spullen gingen omhoog. We zijn altijd een voordelige winkel geweest, de prijzen omhoog gooien was geen optie", vult haar vader aan.

Petra ziet na het bericht op Facebook de drukte ineens toenemen. "We houden een opruiming met flinke korting." Ze is flink ondersteboven van de beslissing. "We nemen afscheid van iets dat ons heel dierbaar is. We willen zó graag."

AvontuurHoe de komende tijd eruit zal zien, durft de familie nog niet te zeggen. "We gaan een nieuwe toekomst tegemoet. Maar eerst even bijkomen van dit avontuur."