Nieuws Financiën

Vrees voor toekomst Xenos

Van onze redactie 20 januari 2016

Xenosconcernfailliet1065

De onrust in de retail lijkt nog lang niet bezworen. Vakbond CNV zegt zich grote zorgen te maken over de situatie bij winkelketen Xenos. De verkoper van huishoudelijke artikelen komt vanavond 'met een mededeling aan het personeel'. Wat de mededeling inhoudt en hoe de boodschap luidt, wilde de leiding van Xenos gisteren niet bekendmaken.

"Als zo'n bericht naar buiten komt betekent dat meestal niet veel goeds,'' liet CNV-bestuurder Martijn den Heijer weten. De Nederlandse detailhandel staat de laatste maanden zwaar onder druk. Xenos' zusterketen Blokker moest vorig jaar ook al ingrijpen. Het bedrijf schrapte toen ongeveer vierhonderd banen.

Mogelijk komt er nu ook een reorganisatie bij Xenos, dat eveneens onderdeel is van Blokker Holding. Het enige wat de woordvoerster over de mededeling wilde zeggen is dat het 'geen faillissement' betreft. Ze benadrukte dat het bedrijf eerst het eigen personeel wil informeren. Xenos telt zo'n 250 winkels, waarvan een kleine tweehonderd in Nederland en de rest in Duitsland. Bij de keten werken 3500 mensen.