Wat Pesca zo uniek maakt? Dat het ver weg wil blijven van het traditionele visrestaurant, vertelt Sven Sallaerts in De Ondernemer Live. Dus geen witte tafellakens of stijve bediening, maar de dynamiek van een levendige vismarkt waar gasten hun eigen vis kiezen, met een wijnmarkt vol verrassingen en een team dat met passie en winstdeling werkt.
,,Afgelopen jaar hebben we in de vestiging in Amsterdam bijna 40.000 euro onder het team mogen verdelen. Dat zorgt voor een hogere medewerkersbinding en een brede glimlach op de vloer”, aldus Sven.
Onze missie is niet alleen een succesvol bedrijf bouwen, maar ook positieve impact maken op de samenleving en het milieu
Sven Sallaerts Mede-eigenaar Pesca
De vierde pijler is de Pesca Foundation, waarmee het restaurant bijdraagt aan duurzame visserij en een plasticvrije oceaan.
Groei financieren met Equity for Fish
Voor Sven is ondernemen meer dan alleen groei en winst. ,,Onze missie is niet alleen een succesvol bedrijf bouwen, maar ook positieve impact maken op de samenleving en het milieu”, legt hij uit. Pesca streeft ernaar een inspirerend voorbeeld te zijn van hoe commercieel succes heel goed hand in hand kan gaan met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. ,,Ondernemerschap betekent voor ons het creëren van waarde op de lange termijn, niet alleen financieel, maar ook voor onze mensen, onze gasten en de planeet.”
Na twee succesvolle crowdfundingcampagnes kiest Pesca nu voor equity funding, Equity for Fish. ,,We zoeken dus kapitaal op de markt. We hebben vanochtend de anderhalf miljoen euro bereikt en gaan maximaal door tot 2,5 miljoen euro”, vertelt Sven trots. Investeren kan al vanaf 504,62 euro, via het platform Broccoli. Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor nieuwe vestigingen en verdere Europese uitbreiding.
Wil jij groeien? Dan gaan we dat regelen. Dat doen we met onze nieuwe kijkradiorubriek De Pitch. Elke week kan een ondernemer tijdens de uitzending van De Ondernemer Live zijn of haar plan pitchen aan toekomstige investeerders. Er is één regel: je hebt één minuut. Meer weten of je opgeven? Hier lees je meer.
Waarom zou je instappen? Volgens Sallaerts ligt het antwoord in de bewezen resultaten: ,,We hebben in 2023-2024 een mooie EBITDA van bijna 1 miljoen euro gerealiseerd. Gasten begrijpen ons concept en blijven terugkomen. Dat is de beste groeigarantie.”
Pesca naar Nice en Hamburg
Natuurlijk zijn er hobbels, maar die zijn er om te beslechten. ,,De grootste uitdaging blijft de kwaliteit waarborgen in nieuwe markten”, zegt Sven. Pesca pakt dit aan met lokale partners en winstdeling voor managers, zodat er altijd eigenaarschap op de vloer staat. ,,In Nice werken we met een franchise van Hilton International. In Hamburg doen we het zelf, samen met een Duitse partner.”
Lees ook: ‘Iedereen wil dit, toch duurde het vijf jaar’ – hoe Julie Munneke Tiny Library groot maakte
,,We mikken op twee nieuwe locaties per jaar”, zegt Sven. ,,Maar het draait niet om aantallen. Elke vestiging moet staan als een huis, met dezelfde beleving en kwaliteit.” Hij voegt daaraan toe: ,,We gaan niet nog een Pesca in Amsterdam openen of nog één in Rotterdam. Daarom kijken we naar Europese uitbreiding.”
Investeringskans voor ondernemer
Voor ondernemers biedt Pesca meer dan een investeringskans. Het is een uitnodiging om deel uit te maken van een groeiend, duurzaam succesverhaal. Of zoals Sven Sallaerts het samenvat: ,,Samen creëren we een toekomst waar beleving en duurzame visserij centraal staan.”
Investeren in Pesca? Klik hier voor de crowdfundingpagina en meer informatie.