Actueel

Smaakchef winnaar Horeca Innovation Award 2024

Beeld van Smaakchef, de winnaar van de Horeca Innovation Award. Smaakchef.
Smaakchef.
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Op de Horecava werd vandaag de Horeca Innovation Award 2024 uitgereikt. De prijs voor innovaties in de horeca, opgesplitst in vijf deelprijzen.

De overall winnaar en de winnaar van de Concepts Interior en Design Award is Smaakchef geworden. Het initiatief van cateraar Albron speelt slim in op twee trends: het personeelstekort in de zorg en de tegenvallende kwaliteit van de maaltijden. Met Smaakchef komt een kok in de eigen keuken verse maaltijden bereiden, waarbij deze ondersteuning krijgt vanuit Albron. De jury prees Smaakchef om de persoonlijke aanpak en de inzet voor inclusief werkgeverschap.

Lees verder onder de advertentie

Mayoneur won met hun plantaardige Sriracha mayonaise in de categorie Food and Beverage, juist omdat het bedrijf van Glenn Kuisselbrink en Geert Kranendonk zich in alle facetten van het bedrijf richt op het terugdringen van afvalstromen. Vorig jaar kwam het bedrijf al in de aandacht omdat het ‘t mogelijk had gemaakt verdikkingsmiddelen te maken van citrusvezels van waste sinaasappels. Eerder gooide het bedrijf al hoge ogen in de KvK Innovatie Top 100.

Lees meer: Oer-Hollandse Mayoneur pakt wereldprimeur in verduurzaming mayomarkt

Voor horecaondernemers kan Pourify van grote meerwaarde zijn. De winnaar in de categorie Equipment and Services traint en begeleidt barmedewerkers. Primair is het een manier om te zorgen dat er geen druppel extra in een drankje gaat, door de combinatie met data-analyse is het ook een manier om tegelijk de voorraden te beheren. Daarnaast weet het bedrijf door middel van gamification personeel te motiveren én te analyseren.

Lees verder onder de advertentie

Klassieke gerechten vertalen naar vegan alternatieven

De andere kant van de bar kan digitaliseren met Butlaroo, die de Digital Apps & Social Media Award won. Het bedrijf van broers Lucas en Daniël Duwaer en Franc van der Linden draait al even mee en weet bij onder meer klanten als PSV hún klanten bestellingen te laten plaatsen via de smartphone, waarbij de data-analyse van Butlaroo smaakprofielen van klanten analyseert en opties voor upselling voorstelt.

De Sustainability Award werd gewonnen door Uhhmami, het van oorsprong Deense bedrijf werd opgericht door Michelinsterrenkok Frank Lantz. Het bedrijf weet klassieke vleesgerechten te vertalen naar veganistische alternatieven. Oprichter Frank omschreef het bedrijf bij de prijsuitreiking als een natuurlijke volgende stap voor een kok; in plaats van nieuwe gerechten maakt hij nu nieuwe producten.

Lees verder onder de advertentie