Innovatie

360 Learning: studenten Hogeschool van Amsterdam helpen mkb

Foto: Unsplash
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Voor studenten is 360 Learning volgens de Hogeschool van Amsterdam (HvA) een ideale kans om aan de slag te gaan met echte problemen uit de echte wereld, voor het bedrijfsleven een mooie gelegenheid om een frisse blik te krijgen op de bedrijfsvoering en antwoorden op innovatievragen. Bij de oplossingen wordt verder gekeken dan de huidige crisis alleen.

Mkb verbinden aan onderwijs en onderzoek

Initiatiefnemer Tanja Hulst van de HvA: ,,De vraag naar dit initiatief is nu extra groot. Ons doel is om het bedrijfsleven structureel te verbinden met onderwijs en onderzoek. In deze cyclus draagt het bedrijfsleven een probleem aan, gaan studenten ermee aan de slag en boosten docenten en onderzoekers het proces.” Eva Pilkes, student Industrial Design Engineering: ,,Ik word in dit traject niet gezien als student maar als gelijke. Daardoor is het de perfecte manier om jezelf te ontwikkelen. Je zou 360 Learning eigenlijk kunnen zien als innovatie booster.”

Juist nu zijn deze samenwerkingsverbanden van absolute meerwaarde bij het oplossen van innovatievraagstukken

Simone Kukenheim, wethouder Amsterdam

Wethouder Simone Kukenheim (Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport in Amsterdam): ,,360 Learning is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen mkb-ondernemers en studenten bij het vinden van innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld rondom de klimaatopgave. Opleidingen en bedrijven weten elkaar gelukkig goed te vinden en bundelen hiermee expertise en uitvoeringskracht. Juist nu zijn deze samenwerkingsverbanden van absolute meerwaarde bij het oplossen van innovatievraagstukken.”

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: Studenten Ondernemerschap HvA en streetwearmerk Patta slaan handen ineen

Initiatief HvA en Amsterdam

360 Learning is in mei 2018 gestart vanuit de studierichting Engineering. Voor dit initiatief werkt de HvA samen met de Gemeente Amsterdam. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor ondersteuning bij het ontwikkelen van een passende innovatierichting.

Dit online traject duurt vijf weken. In drie workshops van twee uur worden met behulp van ontwerpers, experts en studenten onder begeleiding van professionele coaches flinke stappen gezet. Deelname levert voor mkb-ondernemers actieve betrokkenheid op bij zowel het kennisnetwerk van de hogeschool als het innovatieve netwerk van de Gemeente Amsterdam.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: Studenten HAN Hogeschool succesvol met ‘Beweegboek’