Podcast

Physee als winnaar KvK Innovatie Top 100 te gast bij De Ondernemer

De meest innovatieve ondernemers van Nederland, Willem Kesteloo en Ferdinand Grapperhaus, zijn bescheiden genoeg om het niet aan te zien komen. Met hun Smartskin eindigde het Delftse Physee bovenaan de KvK innovatie top 100, de ranglijst met 100 concrete innovaties in het midden- en kleinbedrijf. Dinsdag was Kesteloo studiogast in het online radioprogramma van De Ondernemer om te vertellen over hun prestatie, het ontstaan van de Smartskin en hun toekomstplannen.

Van onze redactie 1 oktober 2019

,,We waren al vereerd dat we in de top 100 waren opgenomen", begint Kesteloo trots. ,,We gingen er dan ook onvoorbereid naartoe. Het was een te gekke dag waarin de spanning langzaam werd opgebouwd. Eerst zagen we dat we in de top 50 stonden, toen in de top 10 en ook in de top 3. We waren blij dat de verkiezing goed was georganiseerd en er een aansluitende borrel was. Hier konden we even ontladen van de spanning en vieren dat we hadden gewonnen."

Lees ook: Physee wint KvK Innovatie Top 100

Kesteloo en Grapperhaus presteerden het allemaal met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren. Een vorm van duurzaamheid die de jury betitelde als 'doorbraaktechnologie voor de wereld'. Kesteloo grijnst als hij de woorden nog eens hoort. ,,We zijn in 2014 begonnen met de 'Powerwindow'. Simpel gezegd een stroomopwekkend raam. Door telkens in gesprek te gaan met onze klanten, hebben we deze steeds verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de Smartskin. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40 procent van alle energieverbruik in de wereld. Wij vinden dat we als samenleving minsten energie neutraal moeten kunnen leven en we zijn dan ook strijdlustig om met dit soort producten impact te realiseren."

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details