Nieuws Innovatie

Online leerplatform Kimo rondt investeringsronde succesvol af: AI inzetten bij studeren

Online leren is hot, dat hebben ze wel gemerkt bij startup Kimo. Om rap verder te kunnen groeien haalde de onderneming 3 miljoen euro op bij twee investeerders. Iets meer dan een jaar daarvoor werd al 1,25 miljoen euro investeringsgeld op de rekening bijgeschreven.

Van onze redactie 3 december 2021

Press kit 3 transparent

Slimleerplatform Kimo haalt 3 miljoen euro op bij investeerders. Foto: Kimo

Na de fintech is er nu ook de edtech. Kimo is zo’n bedrijf dat zich richt op educatie en een platform wil zijn voor het online leren. De onderneming biedt slimme opleidingen aan voor de technologiesector. Thema’s als kunstmatige intelligentie, blockchain en cloud computing passeren de revue.

Precies de juiste content aanreiken met behulp van AI

,,De afgelopen twee jaar is de aandacht voor online leren enorm toegenomen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. We zien nu markten waar edtech met 50 procent per jaar groeit”, vertelt Rens ter Weijde, ceo van Kimo. ,,Er is alleen een verborgen probleem: de betrokkenheid van online studenten is laag en het overgrote merendeel haalt de eindstreep niet. Bij Kimo denken we dat personalized education, mogelijk gemaakt door de huidige revolutie in kunstmatige intelligentie (AI), een deel van de oplossing is. De technologie maakt het mogelijk om een student precies de juiste content aan te reiken voor zijn of haar behoeften en context.”

Lees ook: 'We moeten oog hebben voor menselijke kant van online werken'

Kimo gebruikt het verse kapitaal om het aantal gebruikers te vergroten, het team te versterken en de juiste partners aan te sluiten. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat Vijay Mehra, een voormalig McKinsey & Company Digital Lead in Azië, de nieuwe chief technology officer wordt. De edtech werkt al met Jio (grootste telecombedrijf van India) en Huawei. Vorig jaar kondigde het bedrijf al onderdeel te zijn van startupprogramma’s van Google, Microsoft, Amazon en Nvidia.

Kimo zoekt samenwerking met techuitgever Packt

Ook het aanbod van Kimo wordt de komende maanden verder verbetert, meldt Ter Weijde. ,,Naast de samenwerking met online leerplatformen werken we samen met Packt, een uitgever van boeken in de technologiesector. Daarnaast richten we ons ook op betere relaties met domein experts in de relevante gebieden. Deze experts kunnen zowel hun aanbevelingen delen op het platform, als ‘live’ workshops verzorgen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws