Nieuws Groei

Coronacrisis krijgt geen grip op Action: groei keten gaat gestaag door

Het effect van de rijen voor en in de winkel van Action is terug te zien in de cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021/2022. De Britse grootaandeelhouder 3i Group spreekt van weer een sterk kwartaal.

Van onze redactie 26 juli 2021

Coronacrisis krijgt geen grip op Action: groei keten gaat gestaag door

De waarde van Action ligt inmiddels boven de 12 miljard euro. Foto: ANP

De brutobedrijfswinst explodeerde: het bereikte een niveau van 205 miljoen euro (107 procent meer dan over eerste kwartaal 2020/2021). De omzet lag 52 procent hoger in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020/21; 1,67 miljoen euro. Simon Borrows, Chief Executive 3i Group: ,,We zijn het nieuwe boekjaar sterk begonnen. De indrukwekkende prestaties van Action gaan door en de groep handelt erg goed nu alle winkels volledig zijn heropend.”

Lees ook: Hans van Tellingen: 'Bijenkorf, schud dat superexclusieve imago eens van je af'

Action, onder aanvoering van ceo Sander van der Laan, blijft doorgaan met uitbreiden. Geld speelt bij deze expansie geen rol met een cashflow van 700 miljoen euro. In het eerste kwartaal kwamen er in totaal 63 winkels bij. Daarmee ligt Action volgens 3i nog steeds op koers om dit jaar driehonderd vestigingen te openen. De keten heeft nu 1836 winkels in negen landen en sinds dit jaar ook een eigen webshop in Nederland.

In drie maanden tijd een miljard meer waard

Action heeft voor 3i inmiddels een waarde van circa 6,4 miljard euro, dat is bijna 1 miljard meer dan drie maanden eerder. De Britse investeerders hebben een belang van 52,7 procent in de winkelketen. De rest is in handen van externe investeerders en het management. Het betekent dat de totale boekwaarde (100 procent) van Action nu circa 12,22 miljard euro is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws