Nieuws Groei

Belgische pionier in microlearning komt naar Nederland

Het van oorsprong Belgische bedrijf MobieTrain komt naar Nederland. Het eerste mobile-first-leerplatform waarmee medewerkers op elk moment en op elke plek hun kennis kunnen bijschaven, speelt in op de vraag naar locatie-afhankelijke leeroplossingen. Vooral nu er steeds minder fysieke contactmomenten zijn tussen werkgever en werknemer. Middels microlearning, korte online leersessies van gemiddeld 5 minuten per dag, kunnen werkgevers effectief kennis overdragen aan werknemers.

Van onze redactie 3 november 2020

Leren mobiel mobietrain nederland belgie 1

Sinds de coronacrisis is digitalisering voor bedrijven geen optie meer, maar een must. Bedrijven moeten kennis blijven delen met hun werknemers, die meer dan ooit op de hoogte moeten worden gehouden van veranderingen, maar steeds minder vaak aanwezig zijn op de werkvloer. Microlearning lost dit op door werknemers de mogelijkheid te geven om behapbare leerblokken te volgen via hun mobiele telefoon, waar en wanneer zij maar willen. MobieTrain is het eerste mobiele platform dat microlearning naar de Nederlandse markt brengt.

50 procent beter behoud van kennis

Microlearning biedt 50 procent beter behoud van kennis en een vier keer zo hoge betrokkenheid van werknemers, vergeleken met traditionele e-learning. Toch is mobiele kennisoverdracht niet de enige factor die een cruciale rol speelt.

"We willen wereldwijd de norm voor mobiel leren bepalen"

Guy Van Neck, ceo MobieTrain

Combinatie van leermethodes

Volgens Guy Van Neck, ceo van MobieTrain, is de toekomst van leren op de werkvloer niet alleen mobiel, maar een combinatie van leermethodes: ,,De toekomst is leeraanbod op maat: de relevante content op het juiste moment aanbieden aan werknemers, via een mix van verschillende technieken zoals e-learning, mobiel en face-to-face. We willen wereldwijd de norm voor mobiel leren bepalen en we storten ons daarom nu ook vol enthousiasme op de Nederlandse markt.”

Lees ook: Thuiswerkvergoedingen voor personeel: logisch, of niet?

Over MobieTrain

MobieTrain commercialiseert een microlearningplatform waarmee bedrijven makkelijk hun eigen leerpaden kunnen ontwikkelen en werknemers waar en wanneer ze maar willen hun kennis kunnen bijschaven. MobieTrain is opgericht in 2015 door Guy Van Neck en medeoprichters Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven.

De startup won in 2018 de startupcompetitie Unleash in Amsterdam, haalde in maart 2019 1 miljoen euro op bij onder meer de Belgische investeringsmaatschappij LRM en haalde in 2020 1,8 miljoen euro aan financiering op bij LRM en de mediagroep Concentra.

Ook nam MobieTrain in 2018 deel aan de Startupbootcamp in Amsterdam: een wereldwijde accelerator met hubs in verschillende steden. De Nederlandse accelerator zit ook in het aandeelhouderschap van MobieTrain. Klanten als Decathlon, Diesel, Total, Timberland en Vans maken gebruik van de app.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.