Nieuws Groei

Tweede crowfdfunding boekingswebsite Moonback: eerste 795.000 euro al binnen

Boekingswebsite Moonback is begonnen aan haar tweede crowdfundingcampagne. De eerlijke boekingssite, opgezet door Niels Meijssen – de Meest Inspirerende Ondernemer van 2020, heeft als doel minimaal 2 miljoen euro op te halen. De eerste 795.000 euro zijn al binnen, meldt de onderneming. 'Van vijf naar vijftig steden op de website.'

Van onze redactie 9 juni 2022

Moonback tweede crowdfund

Moonback is begonnen met een nieuwe crowdfundingscampagne. Doel is minimaal 2 miljoen euro op te halen. Foto: Moonback

In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders?

Niet alleen Meijssen vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar van 2020 werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald via de eerste crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite. Sinds september 2021 is de hotelboekingssite live. Onlangs werd de site beloond met de gouden Dutch Interactive Award (DIA) in de categorie Disrupter.

Lees ook: Crowdfunding niet alleen financiering: het is ook je ideale marketingkanaal

Moonback: in totaal kan er maximaal 3 miljoen euro worden opgehaald

Volgens Moonback staat er nu een stevige basis. ‘Nu is het tijd om te groeien naar meer steden en meer hotels. In de komende jaren willen we actief zijn in vijftig steden in Europa. Nu staan vijf steden op Moonback', meldt de onderneming. 'Daarom de tweede crowdfundingsronde. Het doelbedrag is 2 miljoen euro.'

Moonback verkoopt aandeelcertificaten van 250 euro per stuk via crowdaboutnow.nl/moonback. Er kan in totaal maximaal 3 miljoen euro worden opgehaald.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws