Nieuws Groei

'Tesla van de fietsenwereld' byAr zet in op half miljoen aan groeigeld

In zijn missie om bij te dragen aan autoarme binnensteden heeft e-bike-producent byAr een mooie stap gezet. Door voor het platform Eyevestor sharefunding te kiezen hoopt het bedrijf een funding van 500.000 euro op te halen.

Van onze redactie 16 december 2022

Renier meuwissen byar e bike

Renier Meuwissen, de oprichter van byAr e-bikes. Nico Brons Fotografie

E-bike-ontwikkelaar byAr Bicycle Company BV heeft in de afgelopen vijf jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van een degelijke, onderhoudsarme e-bike met een flinke levensduur. Het doel is mensen uit de auto te krijgen en bij te dragen aan een duurzame toekomst en autoarme binnensteden. Het bedrijf is al een flink eind op weg, aangezien er inmiddels honderden e-bikes van byAr zijn verkocht en deze ruimschoots aan de hoge gestelde normen voldoen.

ByAr is ontstaan vanuit het werk dat oprichter Renier Meuwissen deed met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij ontwierp een fiets die juist deze groep kan assembleren. Hiervoor is de e-bike van de grond af aan opnieuw ontworpen.

Lees ook: Amersfoortse ontwerper presenteert een revolutionaire nieuwe fiets: de byAr

Groeigeld gebruiken voor teamuitbreiding en nieuwe modellen

Het bedrijf, dat schuldenvrij uit de ontwikkelingsfase van de eerste twee modellen kwam, gaat nu dus opschalen. Hiervoor hoopt byAr 500.000 euro aan groeigeld op te halen. Dit geld wordt besteed aan het uitbreiden van het team, aankleding van de flagship store in Amersfoort, de ontwikkeling van twee nieuwe e-bike-modellen en het vergroten van de merkbekendheid.

,,We zijn enorm ambitieus", verzekert directeur Peter Kooyman. ,,En als we onze plannen waarmaken, dan rijden er in 2030 zo'n 175.000 byAr e-bikes rond en zijn we actief in minimaal tien Europese landen en Noord-Amerika.'' ByAr heeft voor het platform Eyevestor sharefunding gekozen om de funding te realiseren. Daarmee kan iedereen mede-eigenaar worden en deel uitmaken van dit bedrijf.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws