Nieuws Groei

Dragons' Den komend seizoen te zien bij Viaplay, Plessen, Perridon en Kelder zwaaien af

Dragons’ Den keert terug op televisie. Het programma dat in de afgelopen jaren te zien was bij WNL, zal vanaf het voorjaar te zien zijn bij Viaplay, de nieuwe streamingdienst die ook de rechten kocht van darts en Formule 1. Topinvesteerders Michel Perridon en Nikkie Plessen zijn niet meer van de partij. Hun stoelen worden ingenomen door Bas Witvoet en Manon van Essen.

Dennis Jansen (AD) / redactie De Ondernemer 19 januari 2022

Manon van essen dragons den 2

Manon van Essen is een van de nieuwe Dragons. Foto: ANP.

Het nieuwe seizoen van Dragons' Den is dus vanaf dit voorjaar te zien en zal een iets ander uiterlijk hebben dan we gewend zijn. Jort Kelder is er niet meer bij als presentator en er komt geen opvolger, aldus AD. Met Bas Witvoet en Manon van Essen zijn er echter wel twee nieuwe gezichten. Van Essen kennen we als oprichter van Magioni Pizza. Eind augustus nam ze definitief afscheid van haar kindje om verder te gaan als angel investeerder in de foodindustrie. Dit doet ze met het bedrijf Foodture Rebels.

Dit bericht postte de nieuwe dragon Manon van Essen vanochtend op haar LinkedIn-account.

Lees ook: Nieuw seizoen Dragons' Den in aantocht, doe je mee?

Witvoet staat te boek als een grote naam in de markt van de bouw, techniek en industrie. Hij is de oprichter van Oranjegroep, een Europees partner voor technische functies in de bouw, (proces)industrie en de energietransitie.

Dragons' Den door de jaren heen

Dragons’ Den is een internationaal succesvol programma waar beginnende ondernemers hun ideeën pitchen bij potentiële investeerders, de zogeheten ‘dragons’. Deze vijf succesvolle zakenmensen kunnen de starters dan helpen met een eventuele investering of belang in het bedrijf. Het format is afkomstig uit Japan, waar het tussen 2001 en 2004 werd uitgezonden door Nippon TV. Inmiddels is het door de jaren heen in meer dan veertig landen uitgezonden.

Van dragons als De Koning en Van Gaal naar Schoen, Harris en Yip

In Nederland werd het programma in 2007-2008 uitgezonden door de KRO en gepresenteerd door Jort Kelder. De ‘dragons’ waren toen Arjen de Koning, Annemarie van Gaal, Henk Keilman, Willem Sijthoff en Jan Pieter Melchior. De laatste werd in 2008 vervangen door George Banken. In april 2020 kwam Dragons‘ Den terug op NPO 1, geproduceerd door Vincent TV en eerst gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck (2020) en daarna Jort Kelder (2021) met Won Yip, Shawn Harris, Pieter Schoen, Michel Perridon en Nikkie Plessen als investeerders.

Potentiële ondernemers met ideeën kunnen zich via dragonsden@vincenttvproducties.nl nog steeds aanmelden.

Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws