Nieuws Groei

Ondernemers Eva en Malou halen 37.000 euro op voor hun nieuwe ‘cacao-fabriek’

Ondernemers Eva Kuin en Malou Dronkers maken sinds 3,5 jaar ambachtelijke chocoladeproducten onder de naam Wild Child Cacao. Naast de fabriek is er sinds vorig jaar ook een cacao-café geopend. De zaken lopen goed, zo goed dat er een crowdfunding nodig is om de gestegen vraag ook in productiecapaciteit bij te houden.

Van onze redactie 8 mei 2023

Eva Malou Wild Child Cacao

Eva Kuin en Malou Dronkers, eigenaren van Wild Child Cacao. Foto: Wild Child Cacao

Alle chocolade wordt in Amsterdam-Noord vanaf de boon zelf gekraakt en gemaakt. Eigenaren Eva Kuin en Malou Dronkers zijn zelf afgereisd naar de jungle om de oorsprong van cacao te ontdekken en zijn daar compleet verslingerd geraakt aan cacao. Ze zijn niet de enige: cacao wordt steeds populairder. Er is echter een probleem: de cacao is niet meer aan te slepen en de ondernemers moeten steeds vaker nee verkopen tegen teleurgestelde klanten.

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen is het nodig om de productie op te schalen: daarvoor is een crowdfundingcampagne via CrowdAboutNow gestart. Samen met 35 betrokken investeerders is al ruim 33.000 euro opgehaald, het uiteindelijke doel is om een bedrag van 50.000 euro op te halen.

''Ons fabriekje draait overuren en we kunnen de vraag niet meer aan want onze huidige productiemethode is prachtig maar totaal niet efficient''

Malou Dronkers, Wild Child Cacao

Crowdfundcampagne voor nieuwe machines cacao-fabriek

Eigenaar en productiechef Malou: ,,Na drie jaar hard werken hebben onze machines hun maximale capaciteit bereikt. Ons fabriekje draait overuren en we kunnen de vraag niet meer aan want onze huidige productiemethode is prachtig maar totaal niet efficient.''

Met de nieuwe professionele machines willen de ondernemers meer mensen laten laten kennis maken met ambachtelijke en pure cacao producten. Je kunt meedoen met de campagne door een bedrag te investeren of door mee te doen in de voorverkoop. Met 50.000 euro kunnen de ondernemers hun complete productielijn opschalen.

Lees ook: Startup Upfront zet volgende stap: zes 'volledig transparante' producten in 502 Albert Heijn-winkels

Keihard campagne voeren om het laatste restje binnen te halen

Mede-egenaar Eva: ,,Wild Child Cacao begon als passie, maar we worden nu echt volwassen als bedrijf. We hopen de komende jaren nog veel meer mensen mee te nemen in ons cacao-avontuur. Aan het einde van dit jaar willen we onze nieuwe chocolademakerij openen voor publiek. Nog steeds super-ambachtelijk maar veel duurzamer en professioneler.''

,,Het is een spannende tijd, 75 procent is al binnengehaald en we zijn keihard campagne aan het voeren om het laatste restje binnen te halen. Na de verbouwing wil ik eerst een weekje op vakantie'', lacht Eva.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws