Nieuws Groei

Zo bouwt de Eindhovense 'sushi-queen' Eveline Wu aan een horeca-imperium

Restaurant Las Palmas in Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar: de Eindhovense horeca-ondernemer Eveline Wu (41). Ze neemt de zaak over van topkok Herman den Blijker, die als adviseur aan de zaak verbonden blijft. ,,Ik wil Las Palmas een internationaal karakter geven", valt er te lezen in AD/Rotterdam.

Marcel Potters | Foto: Frank de Roo 20 april 2018

Wu Las Palman Den Blijker Rotterdam

De succesvolle chef-kok Wu, in november nog verkozen tot etnisch zakenvrouw van het jaar, heeft meerdere restaurants in Eindhoven (De Kreeftenbar, MOOD, Wynwood en Soho) en sprak al eerder de wens uit om 'iets' in Rotterdam te beginnen. Dat dit Las Palmas werd, is puur toeval, zegt Den Blijker. ,,Eveline was hier een keer te gast, samen met haar makelaar'', zegt hij. ,,Toen vertelde ze dat ze op zoek was naar een mooie ruimte, maar niets naar haar zin kon vinden. 'Waarom doe je Las Palmas niet?' zei ik toen."

Lees ook: Dit zijn de succesvolle groeilessen van Marco Aarnink (Drukwerkdeal)

Wereldreisje

Wu - die zichzelf de Sushiqueen van Eindhoven noemt - zal niet meteen dramatische veranderingen doorvoeren. Wel wil ze buitenlandse keukens aan het assortiment toevoegen, zodat toekomstige klanten culinair gezien een wereldreisje gaan maken.

Ze voelt zich als een kind in een snoepwinkel in Den Blijkers eetparadijs. ,,Dit is hét restaurant van Rotterdam'', zegt ze. ,,Wat ik wil, is nog meer kwaliteit naar Las Palmas brengen, het een meer internationaal karakter geven. Tapas vooraf, Vietnamese loempia's, sushi of een sateetje, en daarna begin je pas aan een stuk vlees of vis.'' Veel aandacht zal er zijn voor het dessert. ,,Want dat is één van mijn specialiteiten.''

Lees ook: Dit zijn de succesfactoren voor groei van je bedrijf

Geen rode lampionnetjes

Of er ook stevig zal worden verbouwd, is nog de vraag. ,,We gaan geen rode lampionnetjes ophangen, maar de zaak krijgt wel een kosmopolitische uitstraling'', meldt Den Blijker. Wu houdt zich nog op de vlakte: ,,De plannen liggen bij de architect.'' Mocht de nieuwe mix tussen 'kroket en met stokjes eten' een succesnummer worden, hoopt het duo ook in andere steden restaurants te openen. ,,En deze zaak blijft gewoon Las Palmas heten.''

Lees ook: Dit halen ondernemers uit de kast om aan goed horecapersoneel te komen

Wereldkampioene

Wu, die in 2016 ook al eens in de spotlight stond toen zij wereldkampioene 'Chinese keuken' werd, kwam op 15-jarige leeftijd naar Nederland. Ze woonde in een dorpje op het Chinese platteland. Haar vader begon hier ook als chef-kok te werken. Vier jaar na haar komst in Nederland opende ze een wokrestaurant in Eindhoven.

De ondernemer/chef-kok hecht niet alleen veel waarde aan het verder opbouwen van haar imperium, maar hecht ook veel waarde aan het zijn van een rolmodel voor andere vrouwen met een niet-Nederlandse etniciteit. ,,Ik heb twee jaar op de mavo gezeten toen ik net in Nederland was. Ik heb mezelf alles werkend in de praktijk aangeleerd. Dus ook als je geen opleiding hebt, kun je slagen. Als je maar durft te dromen, ambities hebt en weet door te zetten."