Nieuws Groei

Investeringsronde levert Wundermart miljoenen op voor internationale groei

Het retail-techplatform Wundermart is klaar voor versnelde Europese uitbreiding na een succesvolle investeringsronde onder leiding van Kees Koolen. De autonome winkeloplossing zorgt er volgens het bedrijf voor dat iedereen zonder moeite een fysieke winkel kan starten die direct winstgevend en operationeel is. Volgens Wundermart is het interessant voor partijen die hun niet gebruikte vierkante meters vastgoed willen omzetten in inkomsten.

Van onze redactie 30 juli 2021

Wundermart investering

Wundermart, gevestigd in Amsterdam, bestaat nu uit meer dan 50 ondernemende teamleden. Foto: Wundermart

Kees Koolen, bekend van zijn aandeel in de groei van online platformen zoals Booking.com, Uber en Hotmart en als oprichter van Koolen Industries, is de nieuwste investeerder in deze snelgroeiende tech-scale-up. ,,Deze investering geeft Wundermart de mogelijkheid om hun concept nu snel groot te schalen'', aldus Koolen.

Slingshot Ventures, dat Wundermart sinds begin 2020 steunt, nam ook deel aan de ronde. ,,Onze initiële investering heeft ervoor gezorgd dat het concept zich heeft kunnen bewijzen en nu dus klaar is voor uitrol. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe financiële injectie Wundermart biedt'', zegt managing partner Marco Pieters van Slingshot Ventures.

''Deze investering geeft Wundermart de mogelijkheid om hun concept nu snel groot te schalen''

Kees Koolen, investeerder Wundermart

Wundermart-technologie wordt gebruikt in winkels in Nederland, België en Duitsland

Wundermart is opgericht door Laurens de Kleine en Patrick Dekker nadat ze een kans zagen in het hospitality-kanaal. Sinds het begin van het plaatsen van onbemande winkels in hotels en kantoren, is Wundermart uitgegroeid tot een technologiebedrijf met een missie. Door zich te concentreren op het bouwen van een platformoplossing voor iedereen die winkel wil 'spelen', stelt Wundermart naar eigen zeggen elke ondernemer in staat om hun goederen naar de plek te brengen waar hun klanten zijn.

De Wundermart-technologie wordt al gebruikt in winkels in Nederland, België en Duitsland. Als een bedrijf dat zich als doel stelt nooit genoegen te nemen met de status-quo, heeft het een ambitieuze groeidoelstelling en een snelgroeiend klantenbestand. Wundermart, gevestigd in Amsterdam, bestaat nu uit meer dan 50 ondernemende teamleden.

Lees ook: Inhaalslag startups: in één kwartaal meer durfkapitaal dan in heel 2020

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws