Nieuws Groei

Messi's billen lekker warm dankzij Nijmeegs bedrijf Sit & Heat

Topvoetballer Lionel Messi hoeft sinds kort niet meer te vrezen voor koude billen, als hij voor of tijdens een wedstrijd op de bank zit. Hij en de andere spelers van de Europese topclub Paris Saint-Germain zitten bij thuiswedstrijden voortaan op een verwarmde stoel van het Nijmeegse bedrijf Sit & Heat.

Mitchell Suijkerbuijk (AD) 15 februari 2022

Sit Heat Messi Parijs

Jorg Rijkschroeff (links) en Jeroen Diks op de 'eigen' stoelen in het stadion van Paris Saint-Germain. Foto: Sit & Heat

Door corona zagen de ondernemers de boel even instorten. Nu is het bedrijf opnieuw bezig aan een wereldwijde opmars, meldt AD. Het meest in het oog springend is de deal die Sit & Heat onlangs sloot met de meest succesvolle voetbalclub van Frankrijk, waardoor de stoelen in beide dug-outs verwarmd kunnen worden.

Lees ook: Lionel Messi schittert in Paris-shirt van Nederlands bedrijf: ‘Nu hebben we echt de jackpot’

,,Supergaaf”, zegt commercieel directeur Jeroen Diks. ,,Tijdens een van de thuiswedstrijden zagen we op tv Manchester City-trainer Joseph Guardiola op onze stoel zitten. Bij een andere wedstrijd startte Messi vanaf de bank en zag je hem op onze stoel. Dat zulke grote namen uit de voetbalwereld plaatsnemen op jouw product, voelt bijzonder. Hiermee komt een jongensdroom uit.”

Verwarmingskussens op terrasstoelen... en in dug-out

Sit & Heat is het bekendst van de verwarmingskussens op terrasstoelen. Bijna duizend horecazaken in binnen- en buitenland gebruiken die inmiddels. De kussens worden warm zodra iemand erop gaat zitten, zodat een energieslurpende terrasverwarmer of gasheater niet nodig is.

"Dat grote namen als Messi en Guardiola plaatsnemen op jouw product, voelt als een jongensdroom die uitkomt”

Jeroen Diks, Sit & Heat

In de dug-out van Paris Saint-Germain zit het verwarmingssysteem ingebouwd in de stoelen zelf. ,,Het verbruik is maximaal 40 Watt per stoel. Bij een heater gaat het om wel 25.000 Watt. In een tijd waarin we van het gas af willen en meer en meer met duurzaamheid bezig zijn, is dit dus een alternatief”, zegt Diks.

Dat voetballers graag warm zitten, is volgens Diks niet vreemd. Niet elke speler is immers aan het zweten in het veld. ,,Trainers en reservespelers kunnen het langs de kant behoorlijk koud krijgen. Dit is een uitkomst.”

Lees ook: Topvoetbal en social media: dit verdienen Messi en Ronaldo met sportsponsoring

De ondernemers van Sit & Heat, een startup die in 2008 in Nijmegen werd opgericht door Jorg Rijkschroeff, zagen aan het begin van de coronacrisis de boel instorten. Dichte horeca, geen sportwedstrijden: even was het lastig. ,,We bleven positief en hadden het geluk dat mensen door corona vaker buiten wilden zitten met vrienden in plaats van binnen. Dan zijn die kussens een uitkomst. Ook ondernemers gingen zich meer op terrassen richten na de heropening van de horeca.”

Feyenoord zit er al warmpjes bij, PSV straks ook

In de voetbalwereld is Sit & Heat geen onbekende naam. Het bedrijf werkt samen met het Brabantse VDL Seating Systems, een producent van kunststof stadionstoelen die de techniek verwerkt in klapstoelen van stadions. Verschillende stadions in Europa maken er gebruik van.

"PSV zit er ook aan te komen: duizend stoelen van bu­si­nes­s-­tri­bu­ne gaan we verwarmen"

Jeroen Diks, Sit & Heat

Ook bij Nederlandse clubs als Feyenoord, Heerenveen, PEC Zwolle, Heracles, FC Volendam en NEC hoeven supporters niet bang te zijn voor kou. ,,Daar verwarmen we de business-tribunes. PSV zit er ook aan te komen: duizend stoelen van de business-tribune gaan we verwarmen. Het blijft speciaal om als Nijmeegse ondernemer jouw product tegen te komen tijdens het kijken naar een Champions League-wedstrijd”, zegt Diks.

Er zitten meer bijzondere opdrachten aan te komen, vertelt hij. ,,Mijn compagnon is naar New York gevlogen om een van de tofste rooftop-bars daar van onze kussens te voorzien. Eind maart komt er een groot project in Londen en ook de eerste twee offertes van Engelse clubs zijn binnen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws