Nieuws Groei

Miljoen investeringsgeld voor Phatfour om op te schalen in Europa

Sinds de lancering in 2019 wist de Nederlandse startup Phatfour haar fietsverkoop jaarlijks te verdrievoudigen. Samen met Bloomit Ventures gaat Phatfour de komende jaren opschalen in Europa.

Van onze redactie 20 juni 2022

Phatfour europa investering

Een hippe e-bike van Phatfour.

Met de investering kan Phatfour, van oprichter Mels van Hoolwerff, een stevige stap zetten om de hoge ambities te realiseren: binnen vijf jaar 50.000 Phatfour e-bikes in Europese steden. Daarnaast wordt de nieuwe investering ingezet om de Nederlandse productiecapaciteit te verhogen en bedrijfsprocessen te verbeteren.

Lees ook: Ambitieus Phatfour: 'Binnen vijf jaar 50.000 e-bikes in Nederland en buitenland'

Phatfour is het verhaal van jeugdvrienden die in het weekend motoren ombouwden tot caféracers. Tot ze op het idee kwamen om hun passie en technische achtergrond (TU Delft) in te zetten voor de ontwikkeling van een Nederlandse fatbike. Tijdens een prototype proefrit in Amsterdam bestelde een voorbijganger direct 2 stuks. Het bedrijf was geboren.

Het is de enige fatbike die een pur sang Nederlands product is. Oprichters Mels van Hoolwerff en Pieter van Beusekom houden alles in eigen hand om dicht op product en klant te blijven en zo duurzame topkwaliteit te leveren. Dit geldt zowel voor ontwerp, productie en doorontwikkeling als de onderdelen die veelal uit Nederland en de EU komen.

Lees ook: Daan van Renselaar: 'Bij Stella hebben we vuurvreters, die wíllen de markt pakken'

Phatfour & Bloomit Ventures

Phatfour krijgt versterking van Bloomit Ventures, investeerder in Light Electric Vehicles, gerund door de oprichters van Babboe Bakfietsen. Samen met Bloomit gaat het bedrijf de business- en marketingstrategie plus funding optimaliseren. Daarnaast wordt vol ingezet op product, productie en sourcing om de visie te realiseren: binnen 5 jaar Europees marktleider in het fatbike-segment met de meest duurzame, stoere en hoogwaardige fatbike.

In De Ondernemer Onderweg was Pieter van Beusekom van Phatfour onlangs te gast. Kijk hieronder de video terug:

&t=5s

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws