Nieuws Groei

Mollie- en MessageBird-oprichter Adriaan Mol investeert in Vesper

De snelgroeiende Amsterdamse scale-up Vesper heeft 5 miljoen euro opgehaald in een seed-ronde onder leiding van venture-studio Slimmer AI. Aan de financieringsronde nam een aantal angel-investeerders deel, waaronder Adriaan Mol, oprichter van de unicorns Mollie en MessageBird.

Van onze redactie 30 september 2021

Vesper Alexander Sterk team

Alexander Sterk (in het midden), oprichter en ceo van Vesper, met zijn team. Foto: Vesper

Het in oktober 2019 door Alexander Sterk gelanceerde Vesper lost de grote uitdagingen op waarmee grondstoffenhandelaren, kopers en verkopers mee hebben te maken. Uitdagingen zijn onder meer: een gebrek aan nauwkeurige en onafhankelijke informatie, verouderde en ongelijksoortige systemen. Ook hebben handelaren, kopers en verkopers behoefte aan realtime inzichten met toegevoegde waarde. De vraag naar deze zogenaamde ‘commodity intelligence’ blijft stijgen en bereikt tegen 2026 een verwachte totale marktomvang van 4,9 miljard dollar.

''Klanten worden voorzien van voorspellende – door AI gedreven - inzichten, die door de samenwerking met Slimmer AI alleen nog maar verder worden verbeterd''

Alexander Sterk, ceo en oprichter Vesper

Scale-up heeft klanten als Nestlé, Fonterra, Cargill, Unilever, Lactalis en Danone

Minder dan twee jaar na de start heeft Vesper veel grote merken als klant, waaronder Nestlé, Fonterra, Cargill, Unilever, Lactalis en Danone. Vesper helpt hen om hun handelsstrategieën te verbeteren, weloverwogen prijsbeslissingen te nemen en risico’s te verkleinen.

,,Als grondstoffenhandelaar had ik bij het gebruik van legacy-systemen heel direct te maken met allerlei issues: gedecentraliseerde informatie, weinig innovatie en een gebrek aan realtime bruikbare inzichten. Hierdoor kon ik mijn werk niet goed doen. Het was dus duidelijk dat de er ruimte was voor een andere aanpak”, zegt oprichter Alexander Sterk. ,,Vesper biedt onze klanten een toonaangevende gebruikerservaring. Ook worden klanten voorzien van voorspellende – door AI gedreven - inzichten, die door de samenwerking met Slimmer AI alleen nog maar verder worden verbeterd.”

Lees ook: Air up haalt 40 miljoen op voor 'geurig drinkwater' tegen verspilling

Marktvoorspellingen Vesper Price Index aangedreven door datawetenschap en AI

Naast de software, ontworpen door kopers en verkopers voor kopers en verkopers, biedt Vesper een eigen prijsbenchmarking-oplossing: de Vesper Price Index. Deze omvat marktvoorspellingen die worden aangedreven door datawetenschap en AI. Vesper's realtime prijsstelling, volume- en voorraadinformatie en prognose-inzichten stellen verkopers, kopers en handelaren in staat om met vertrouwen en gemak te handelen.

Met het extra kapitaal dat in deze startronde is opgehaald, zal Vesper zijn groeiambities versneld kunnen waarmaken. De scale-up gaat nieuwe grondstofcategorieën op het Vesper-platform aanbieden. Ook is er door het extra kapitaal nu de mogelijkheid om nieuwe mensen aan te nemen op strategische posities, zowel op technisch als commercieel vlak.

Lees ook: Betaaldienst Mollie krijgt met kapitaalinjectie ineens 665 miljoen euro erbij op de rekening

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws