Nieuws Groei

Onlinesupermarkt Crisp haalt miljoenen op bij Nederlandse investeerders

Onlinesupermarkt Crisp heeft 30 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De snelgroeiende onderneming is er daarbij in geslaagd om Nederlandse topondernemers aan boord te krijgen, zoals de oprichters van Adyen en Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl.

Redactie 2 maart 2021

Tom Peeters

Oprichter Tom Peeters betrok ook internationale techinvesteerders bij Crisp Foto: Crisp

Ook Keen Venture Partners, het investeringsvehicle van vader en zoon Verwaayen en Alexander Ribbink, is in deze investeringsronde van de partij. Robert Verwaayen: ,,Het is indrukwekkend hoe Crisp met onderscheidende, zelf ontwikkelde technologie een radicale verkorting van de keten mogelijk maakt, ten gunste van klanten en producenten die zich sterk verbonden voelen met het merk.”

Internationale investeerder Target Global uit Berlijn benoemt ook de technologie van Crisp als unique selling point. ,,Crisp bouwt een technologisch platform van wereldniveau, dat van waarde is voor grote groepen consumenten”, aldus Bao-Y Van Cong, Investment Director bij Target Global.

Lees ook: 700 procent omzetgroei voor Crisp, online super bouwt nieuw distributiecentrum

Fors investeren in supply chain

Met de nieuwe investeringen wil Crisp zijn elektrische wagenpark en het assortiment uitbreiden en digitalisatie van de gehele supply chain verder opvoeren. Tom Peeters, CEO van Crisp: ,,Onze dromen zijn groots als het gaat over het ontwikkelen van slimme en duurzame technologie. En onze houding is simpel: we doen het gewoon, met een groeiend team maar nog steeds overzichtelijk qua grootte. Dat we ook voor de volgende fase investeerders aantrekken die geloven in onze missie en deze aanpak, sterkt ons in die houding.”

Crisp: Coolest Dutch Brands

De internetsuper bestaat sinds november 2018 en richt zich met zijn app vooral op vers eten. Het assortiment bestaat uit producten afkomstig van meer dan 650 boeren, kwekers en andere producenten. Vorig jaar groeide Crisp ruim zeven keer in omzet. Inmiddels heeft de onderneming, die bezorgt in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden, meer dan vijfhonderd werknemers in dienst. Peeters meldt dat meer dan 85 procent van de omzet komt van terugkerende klanten en sinds een jaar is het bedrijf naar eigen zeggen blijvend winstgevend per bestelling.

Dit jaar is Crisp genoemd als een van de ‘Coolest Dutch Brands’ en geselecteerd voor deelname aan het Techleap Rise programma.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.