Nieuws Groei

Phoenix Award: wie is de succesvolste ondernemer na faillissement of tegenslag?

Tijdens de 13de editie van de Big Improvement Day in het AFAS Circustheater op 21 januari in Den Haag wordt een nieuwe prijs uitgereikt, de Phoenix Award. Een prijs voor de ondernemer die na faillissement of grote tegenslag succesvol uit de as is herrezen.

De Ondernemer 10 januari 2020

Big Improvement Day Maxime Verhagen Phoenix

Welke ondernemer is letterlijk uit de as herrezen en staat nu weer aan de top? 21 januari weten we het. (Foto: Shutterstock)

In de categorie bekende Nederlandse ondernemers zijn Jörgen Raymann, Addy van den Krommenacker en Hans Kazan genomineerd. Minder bekende ondernemers die kans maken op de prijs zijn Atilla Aytekin, Frank Krake en Patrick Avontuur.

''Tegenslag en in het ergste geval een faillissement kunnen er juist voor zorgen dat je als ondernemer sterker uit de strijd komt''

Positiviteit

Om het taboe op failliet gaan en tegenslagen in ondernemerschap te doorbreken en positiviteit en improvement in Nederland te stimuleren, is dit jaar de Phoenix Award in het leven geroepen. Tegenslag en in het ergste geval een faillissement kunnen er juist voor zorgen dat je als ondernemer sterker uit de strijd komt. Met de Phoenix Award worden ondernemers die een negatieve ontwikkeling om hebben weten te zetten in succes beloond.

Lees ook: Faillissementen: Nederland krijgt volgens kredietverzekeraar zwaarste klappen in 2020

Jury en uitreiking

Wie uiteindelijk de Phoenix Awards gaan winnen, wordt bepaald door een jury bestaande uit: Maxime Verhagen (juryvoorzitter), Pieter Waasdorp (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Claudia Zuiderwijk (bestuursvoorzitter Kamer van Koophandel), Ralph van Dam (internetondernemer en auteur van Langs de Afgrond), Koos Tesselaar (Hemingway Corporate Finance), Robert van den Ham (content director De Ondernemer), en Jacqueline Zuidweg (directeur Zuidweg & Partners).

De Phoenix Awards zullen door Maxime Verhagen worden uitgereikt tijdens de Big Improvement Day op 21 januari in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Lees ook: Daan Weddepohl (Peerby): 'Het zou een boek over succes worden, maar toen ging ik bijna failliet’