Nieuws Groei

Scale-up Sendsteps wil na investering online meeting-landschap veranderen

Sendsteps, een oplossing voor het creëren van interactieve presentaties, meetings en events, heeft bij Capital Mills een revenue based financing-investering opgehaald. Met deze investering kan het jonge bedrijf zijn internationale groeiambitie verder uitrollen.

Van onze redactie 6 december 2021

Capital Mills Sentsteps

Het team van Sendsteps met tweede van rechts Niels Visser. Foto: Sendsteps

Sendsteps is een Software-as-a-Service (SaaS) scale-up. Het bedrijf zegt het mogelijk te maken om publiek op interactieve wijze te betrekken bij presentaties, meetings of evenementen. In zijn bestaan heeft de onderneming een klantenkring met meer dan 1 miljoen gebruikers opgebouwd.

Hoe Sendsteps meer interactie creëert

In de huidige tijd van online meetings is het nog lastiger om interactie met het publiek te krijgen. De afleiding van een mail, een onafgemaakte taak of een berichtje op de telefoon. Je moet steeds beter je best doen om iemand bij de les te houden, voor je het weet ben je een deelnemer aan je meeting kwijt. Sendsteps biedt met zijn PowerPoint-, Teams- en Web-integratie naar eigen zeggen de oplossing voor het interactief maken van een meeting.

''De stappen die we met deze investering kunnen zetten op het gebied van productontwikkeling en marketing zullen deze positie nog verder versterken''

Niels Visser, ceo Sendsteps

Het belang van interactie tijdens meetings

Met de opgehaalde investering focust Sendsteps zich in eerste instantie op een brede marketinginzet met als doel de merkbekendheid te vergroten in binnen- en buitenland. Content zal een grote rol spelen in het bedienen van de focus doelgroepen.

Niels Visser, de ceo van Sendsteps, voegt toe: ,,bij Sendsteps kiezen we bewust voor een international first approach. Hierdoor wordt ons product over de hele wereld gebruikt. De stappen die we met deze investering kunnen zetten op het gebied van productontwikkeling en marketing zullen deze positie nog verder versterken. De meest zichtbare stap voor onze gebruikers is een rebranding die op korte termijn live gaat. Onze nieuwe identiteit past volledig bij onze ambitie en plaveit de weg om een internationale topspeler te worden."

Lees ook: Zo voorkom je onnodig (lang) videovergaderen met collega's

Effectievere vergaderingen, bijeenkomsten en presentaties

René Delsing van Capital Mills vult aan: ,,Interactie verhoogt de aandacht van het publiek aanzienlijk en leidt tot effectievere vergaderingen, bijeenkomsten en presentaties. Sendsteps heeft bewezen de go-to-oplossing te zijn als het gaat om publieksinteractie. Meer dan 1 miljoen gebruikers wereldwijd hebben de technologie al gebruikt en een loyale klantenkring van topmerken maakt Sendsteps tot een leider in zijn categorie. We zijn erg enthousiast om te investeren en het management te ondersteunen in hun volgende groeifase."

Lees ook: Online leerplatform Kimo rondt investeringsronde succesvol af: AI inzetten bij studeren

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws