Nieuws Groei

Droom komt uit voor slaap-startup Somnox: groeikapitaal via zorginvesteerder

Somnox, een scale-up die producten en diensten ontwikkelt voor een betere nachtrust, heeft groeikapitaal opgehaald bij het Nederlandse investeringsfonds van Health Investment Partners (HIP). De jonge onderneming biedt in de vorm van de Slaaprobot een hulpmiddel voor mensen met slaapproblemen.

Van onze redactie 19 mei 2020

Somnox man bed

De Slaaprobot van Somnox in actie. Foto's: Somnox

Somnox, dat van origine aan de technische universiteit Delft is ontstaan vanuit de behoefte familieleden beter te helpen slapen, heeft inmiddels al ruim 4.500 mensen geholpen beter te slapen met de introductie van ‘s werelds eerste Slaaprobot.

Het bedrijf heeft na deelname in het acceleratorprogramma van YES!Delft een succesvolle crowdfundingcampagne op Kickstarter en een samenwerking met Koninklijke Auping ​ opgezet. Dit heeft geleid tot het verwezenlijken van een uitvinding op de universiteit naar een succesvol product op de markt. Inmiddels heeft Somnox haar producten succesvol gelanceerd in de Verenigde Staten en Europa. Hierbij kreeg de startup veel internationale media aandacht en won het diverse prestigieuze prijzen als Red Dot Design en de Rabobank Duurzame Innovatie Prijs.

''Als we allemaal genoeg zouden slapen? Bedrijven zouden productiever zijn, wereldwijde economieën gezonder''

Julian Jagtenberg, oprichter Somnox

Sneller in slaap en energiek wakker

Met de Somnox Slaaprobot kunnen slechte slapers door middel van ademhalingsregulatie, geluiden en een mobiele applicatie op een natuurlijke manier sneller in slaap vallen, langer slapen en energiek wakker worden. ​De wetenschap heeft de meerwaarde van ademhaling en slaap meerdere malen bewezen. Met name mensen die alles al hebben geprobeerd om beter in slaap te vallen hebben baat bij de uitvinding.

Bedrijven productiever

,,Als we allemaal genoeg zouden slapen? Dan zou de gezondheidszorg drastisch minder worden belast, we zouden een betere mentale gezondheid hebben. Bedrijven zouden productiever zijn, wereldwijde economieën gezonder, het verkeer veiliger en onze kinderen slimmer. Slaap is de beste ziektekostenverzekering die je kunt afsluiten. Een uitgeruste wereld is een mooiere wereld'', aldus oprichter Julian Jagtenberg.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.