Nieuws Groei

Financiering: do's en don'ts van specialist in startups

Als ondernemer heb je verschillende mogelijkheden voor het aantrekken van financiering. Volgens Patrick de Zeeuw, ervaren ondernemer en begeleider van startups, ligt de toekomst in een combinatie van verschillende bronnen.

Sjan Verhoeven | Foto: Congres in Beeld 5 december 2016

Patrickdezeeuw

In het mkb financiert 80 procent van de ondernemers z'n bedrijf met eigen middelen en 20 procent gebruikt externe middelen, vertelde De Zeeuw onlangs bij de Week van de Ondernemer in Zaandam.

Externe financiering is volgens hem geen doel op zich. De afgelopen jaren liepen bancaire kredieten terug, maar er zijn meer mogelijkheden.

Mogelijkheden

-crowdfunding-kredietunies-informal investors-venture capital-mkb-fondsen-subsidieregelingen

Crowdfunding

"Bij crowdfunding gebeurt te weinig, hoor je vaak", zei De Zeeuw. "Het succes zit 'm echter in de voorbereiding. Zorg ervoor dat je een (groot) deel van je investering al binnen hebt voor je campagne start. Marketing is uitermate belangrijk."

Informal investors

"Informal investors investeren vaak vanuit hun buik", aldus De Zeeuw. "Als je op zoek gaat naar een informal investor, probeer dan iemand te vinden die wat toevoegt voor jouw bedrijf. Hij kan misschien optreden als mentor, of een netwerk meebrengen. Op die manier haal je niet alleen 'dom geld' binnen." Due diligence

Voor je met een investeerder in zee gaat, moet je onderzoek naar 'm doen, stelt De Zeeuw. "Heeft hij eerder geïnvesteerd? Heb je gevraagd of hij je kan linken aan drie bedrijven waarin hij eerder heeft geïnvesteerd? Het liefst zijn dat trouwens niet drie succesvolle bedrijven, maar twee succesvolle en eentje waarbij het minder goed ging. Met de baas van dat bedrijf ga je praten om te kijken wat er is misgegaan. Daar kun jij ook weer van leren."

Vooruitdenken is ook belangrijk bij het nadenken over je financieringsvraag. "Bedenk in welke fase jouw bedrijf verkeert en wat jouw eerdere ervaringen zijn. Maar het belangrijkst is: voelt het goed?"

"Als je gaat onderhandelen, moet je altijd met z'n tweeën zijn. Je hoort allebei andere dingen en kunt naderhand sparren." Het gevolg van onderhandelen is wel dat er minder focus op je business komt, waarschuwt De Zeeuw. "Zorg er dan voor dat je expertise aan boord haalt. Dat kunnen bijvoorbeeld andere ondernemers zijn of corporate finance consultants." Dit moet je níet doen -Geen of te laat actie ondernemen-Te klein denken-Geld lenen bij familie of vrienden zonder ervaring Gerelateerde artikelen: Zo regel je lagere financieringslastenEenvoudig lenen is er niet meer bijInterview Ruud Hendriks van Startupbootcamp