Podcast

Waarom startups volgens Lucien Burm (DSA) juist nu zo belangrijk voor onze economie zijn

Lucien Burm van de Dutch Startup Association (DSA) over het huidige sentiment in de startupwereld: van de verdeling van de overheidsmiljarden tot aan hoe startende bedrijven in ons land de coronacrisis doorstaan. Het sentiment is wisselend, legt de voorzitter uit in de podcast. Daarnaast: door corona schakelt DSA zelf ook anders. De breedte in, meer mensen erbij, meer ondernemers betrekken en advies op maat.

Lucien Burm DSA podcast

Lucien Burm, voorzitter van Dutch Startup Association (DSA), was een van de studiogasten tijdens onze wekelijkse dinsdagse live uitzending op New Business Radio.

Van onze redactie 22 september 2020

Er zijn startups die heel snel en flexibel kunnen aanpassen, ook in deze crisis, legt Lucien Burm uit. Maar juist de jonge bedrijven die niet genoeg kunnen pivotten (aanpassen), hebben hulp nodig. ,,En de steunmaatregelen van de overheid? Die zijn keihard nodig. Investeer breder. Zorg dat er voldoende aanwas is van nieuwe bedrijven. Anders creëer je voor straks geen scale-ups. En juist de jonge bedrijven gaan in de nabije toekomst voor de nieuwe banen zorgen die we zeker nu en na de crisis keihard nodig gaan hebben.’’

"Startups zijn zeer obsessieve ondernemers. Ze gaan keihard en geven niet op''

Lucien Burm, voorzitter Dutch Startup Association (DSA)

Gezond klimaat voor startups behouden

Wordt dat ook in 'Den Haag' begrepen? ,,Er zijn veel regelingen aangekondigd door het kabinet. Wij vragen ons af, hoe gaan die maatregelen helpen bij vernieuwingen en de banen voor de toekomst? Daar moeten we het met de overheid over gaan hebben’’, aldus Burm. ,,Startups zijn zeer obsessieve ondernemers. Ze gaan keihard en geven niet op. Ze zitten niet de hele dag koffie te drinken, al denken sommige mensen dat nog te vaak.’’

Lees ook: Nieuw initiatief Startout moet dreigende ontslaggolf inperken

Startout schoolt werknemers om tot ondernemers

Luister ook mee naar wat Burm vertelt over het DSA-project ‘Startout’, een project waarin huidige werknemers worden omgeschoold tot ondernemers, om zo minder ontslagen bij bedrijven noodzakelijk te maken. DSA biedt bedrijven en werknemers ondersteuning met als doel banen, innovatie en talent niet verloren te laten gaan.

Aan welke andere mogelijkheden Burm denkt om startende bedrijven zeker nu maar ook in de toekomst verder te helpen om een gezond startupklimaat te behouden? Ook dat hoor je in de podcast. Want kansen zijn er ondanks de coronacrisis zeker ook.

Lees ook: Investeerder tegen topondernemers Jitse Groen en Pieter van der Does: 'Help jonge bedrijven'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe een Amsterdammer van Brabantsche Worstenbroodjes een keilekker succes maakt

Voor deze negende aflevering van De Zo Genaamde Podcast gaan we naar het verre zuiden. Nou ja, Noord-Brabant om precies te zijn. De provincie bekend om zijn nachten, het carnaval, steden als Eindhoven en Tilburg en... Het worstenbroodje. Presentator Floris Hülsmann ontvangt in zijn studio Remco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes. Keilekker! Maar die naam, val je als ondernemer wel genoeg op? Luister naar het inspirerende ondernemersverhaal en je weet het binnen een kwartier.

Details
Kabinet Rutte III 2017
De Ondernemer

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details