Podcast Groei

Waarom startups volgens Lucien Burm (DSA) juist nu zo belangrijk voor onze economie zijn

Lucien Burm van de Dutch Startup Association (DSA) over het huidige sentiment in de startupwereld: van de verdeling van de overheidsmiljarden tot aan hoe startende bedrijven in ons land de coronacrisis doorstaan. Het sentiment is wisselend, legt de voorzitter uit in de podcast. Daarnaast: door corona schakelt DSA zelf ook anders. De breedte in, meer mensen erbij, meer ondernemers betrekken en advies op maat.

Van onze redactie 22 september 2020

Lucien Burm DSA podcast

Lucien Burm, voorzitter van Dutch Startup Association (DSA), was een van de studiogasten tijdens onze wekelijkse dinsdagse live uitzending op New Business Radio.

Er zijn startups die heel snel en flexibel kunnen aanpassen, ook in deze crisis, legt Lucien Burm uit. Maar juist de jonge bedrijven die niet genoeg kunnen pivotten (aanpassen), hebben hulp nodig. ,,En de steunmaatregelen van de overheid? Die zijn keihard nodig. Investeer breder. Zorg dat er voldoende aanwas is van nieuwe bedrijven. Anders creëer je voor straks geen scale-ups. En juist de jonge bedrijven gaan in de nabije toekomst voor de nieuwe banen zorgen die we zeker nu en na de crisis keihard nodig gaan hebben.’’

"Startups zijn zeer obsessieve ondernemers. Ze gaan keihard en geven niet op''

Lucien Burm, voorzitter Dutch Startup Association (DSA)

Gezond klimaat voor startups behouden

Wordt dat ook in 'Den Haag' begrepen? ,,Er zijn veel regelingen aangekondigd door het kabinet. Wij vragen ons af, hoe gaan die maatregelen helpen bij vernieuwingen en de banen voor de toekomst? Daar moeten we het met de overheid over gaan hebben’’, aldus Burm. ,,Startups zijn zeer obsessieve ondernemers. Ze gaan keihard en geven niet op. Ze zitten niet de hele dag koffie te drinken, al denken sommige mensen dat nog te vaak.’’

Startout schoolt werknemers om tot ondernemers

Luister ook mee naar wat Burm vertelt over het DSA-project ‘Startout’, een project waarin huidige werknemers worden omgeschoold tot ondernemers, om zo minder ontslagen bij bedrijven noodzakelijk te maken. DSA biedt bedrijven en werknemers ondersteuning met als doel banen, innovatie en talent niet verloren te laten gaan.

Aan welke andere mogelijkheden Burm denkt om startende bedrijven zeker nu maar ook in de toekomst verder te helpen om een gezond startupklimaat te behouden? Ook dat hoor je in de podcast. Want kansen zijn er ondanks de coronacrisis zeker ook.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.