Podcast

Waarom startups volgens Lucien Burm (DSA) juist nu zo belangrijk voor onze economie zijn

Lucien Burm van de Dutch Startup Association (DSA) over het huidige sentiment in de startupwereld: van de verdeling van de overheidsmiljarden tot aan hoe startende bedrijven in ons land de coronacrisis doorstaan. Het sentiment is wisselend, legt de voorzitter uit in de podcast. Daarnaast: door corona schakelt DSA zelf ook anders. De breedte in, meer mensen erbij, meer ondernemers betrekken en advies op maat.

Lucien Burm DSA podcast

Lucien Burm, voorzitter van Dutch Startup Association (DSA), was een van de studiogasten tijdens onze wekelijkse dinsdagse live uitzending op New Business Radio.

Van onze redactie 22 september 2020

Er zijn startups die heel snel en flexibel kunnen aanpassen, ook in deze crisis, legt Lucien Burm uit. Maar juist de jonge bedrijven die niet genoeg kunnen pivotten (aanpassen), hebben hulp nodig. ,,En de steunmaatregelen van de overheid? Die zijn keihard nodig. Investeer breder. Zorg dat er voldoende aanwas is van nieuwe bedrijven. Anders creëer je voor straks geen scale-ups. En juist de jonge bedrijven gaan in de nabije toekomst voor de nieuwe banen zorgen die we zeker nu en na de crisis keihard nodig gaan hebben.’’

"Startups zijn zeer obsessieve ondernemers. Ze gaan keihard en geven niet op''

Lucien Burm, voorzitter Dutch Startup Association (DSA)

Gezond klimaat voor startups behouden

Wordt dat ook in 'Den Haag' begrepen? ,,Er zijn veel regelingen aangekondigd door het kabinet. Wij vragen ons af, hoe gaan die maatregelen helpen bij vernieuwingen en de banen voor de toekomst? Daar moeten we het met de overheid over gaan hebben’’, aldus Burm. ,,Startups zijn zeer obsessieve ondernemers. Ze gaan keihard en geven niet op. Ze zitten niet de hele dag koffie te drinken, al denken sommige mensen dat nog te vaak.’’

Lees ook: Nieuw initiatief Startout moet dreigende ontslaggolf inperken

Startout schoolt werknemers om tot ondernemers

Luister ook mee naar wat Burm vertelt over het DSA-project ‘Startout’, een project waarin huidige werknemers worden omgeschoold tot ondernemers, om zo minder ontslagen bij bedrijven noodzakelijk te maken. DSA biedt bedrijven en werknemers ondersteuning met als doel banen, innovatie en talent niet verloren te laten gaan.

Aan welke andere mogelijkheden Burm denkt om startende bedrijven zeker nu maar ook in de toekomst verder te helpen om een gezond startupklimaat te behouden? Ook dat hoor je in de podcast. Want kansen zijn er ondanks de coronacrisis zeker ook.

Lees ook: Investeerder tegen topondernemers Jitse Groen en Pieter van der Does: 'Help jonge bedrijven'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details